Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța Localități sub apă! Guvernul anunţă măsuri ''excepţionale'' în urma inundațiilor

ro

04 Jan, 2024 19:39 727 Marime text
foto: Pexels Guvernul francez a anunţat joi "răspunsuri excepţionale" pentru nordul ţării care a cunoscut începutul unui nou episod de inundaţii extraordinare, după cel din noiembrie, relatează AFP.

Multe localităţi se află încă sub apă. În Ardenne (nord-est), pompierii au salvat joi dimineaţa o conducătoare auto care se afla pe un drum inundat.

O parte din Franţa a fost lovită marţi şi miercuri de ploi abundente, iar un septuagenar a murit miercuri în maşina sa scufundată în vestul ţării.Inundaţiile afectează în special departamentul Pas-de-Calais (nord), clasificat sub cod roşu, dar sunt afectate şi alte departamente învecinate.

Pe Aa, un fluviu de coastă aflat sub cod roşu încă de marţi, vârful viiturii a fost atins miercuri "la începutul serii", potrivit organizaţiei de monitorizare Vigicrues.În cursul unei vizite în Pas-de-Calais, ministrul francez pentru Tranziţie ecologică, Christophe Béchu, a promis "răspunsuri excepţionale" din cauza "situaţiei excepţionale".

Pe lângă fondul de urgenţă de 50 de milioane de euro anunţat după inundaţiile record care au provocat patru răniţi şi pagube semnificative în noiembrie, "va trebui, evident, să creştem nivelul de sprijin", a adăugat el.

În Pas-de-Calais, 500 de locuinţe au rămas fără electricitate şi 2.000 de locuitori nu au acces la apă potabilă, a declarat joi prefectul Jacques Billant.

Mijloacele de pompare intensivă urmează să fie instalate joi.


Sursa: Agerpres.ro. 



Citește și:


Succes cultural. Muzeele care au înregistrat un număr record de vizitatori în 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii