Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INHGA Cod Roșu de inundatii! Județele vizate

ro

01 Dec, 2023 13:19 981 Marime text
foto: INGHA Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au instituit Codul roșu începând de astăzi, 1 decembrie, ora 10:30, până la miezul nopții.

Acesta va afecta râurile din bazinele hidrografice: Someşul Cald – bazinul situat în amonte de Acumularea Fântânele (judeţele: Bihor şi Cluj), Drăgan – bazinul situat în amonte de Acumularea Drăgan şi afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Drăgan, Săcuieu, Călata - afluenţi ai râului Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor) și Arieş – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Câmpeni (judeţul Alba).

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de pericol.

 Menționăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.12.2023 ora 15:00 – 01.12.2023 ora 20:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Săcuieu şi Arieş – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Scărişoara.

În acest context recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații, mai transmit specialiștii. 


Citește și: 

Primăria ConstantaUn nou cod galben de vânt pentru municipiul Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii