Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O octogenară din Constanța a fost înșelată prin metoda „Accidentul”

ro

21 Jun, 2016 14:18 2394 Marime text
Polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați sâmbătă de către o femeie, în vârstă de  82 de ani, din Constanța, despre faptul că la ora 21.00, a fost sunată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind medic și i-a spus că fiul ei a provocat un accident rutier, accidentând un copil de 4 ani iar pentru tratarea copilului și remedierea situației ar trebui să plătească suma de 50.000 lei.
 
La scurt timp și-a făcut apariția la ușa apartamentului  o persoană căreia i-a dat un plic cu 2.000 lei după care aceasta a plecat într-o direcție necunoscută, persoana vătămată realizând ulterior că a fost înșelată.
 
În cauză s-a deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorului.
 
Recomandări ale polițiștilor constănțeni
 
„Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.
Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.
Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.
Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală”, sunt recomndărilșe polițiștilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii