Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei în România. Ce s-a discutat

ro

22 Aug, 2017 17:54 1909 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit marți, 22 august, la sediul M.Ap.N., cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

Cei doi oficiali au discutat despre operaţionalizarea brigăzii multinaţionale din România, fiind apreciată contribuția cu personal de stat major din Armata Canadei, dar și despre dislocarea în țara noastră a unor capabilități aeriene şi navale în cadrul pachetului de măsuri destinat reasigurării aliaților. În context, ministrul Țuțuianu a salutat sosirea în România a celor patru aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene care vor executa misiuni de poliţie aeriană alături de aeronave ale Forțelor Aeriene Române, ca parte a planului NATO de întărire a flancului estic al Alianţei.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a subliniat contribuţia semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flacul estic al Alianței. „Noua paradigmă de securitate regională ne obligă să dezvoltăm abordări proactive de descurajare a oricăror iniţiative ce ar putea influenţa justul echilibru”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Ministrul apărării naționale și ambasadorul Canadei au evidenţiat importanța continuării, dezvoltării şi amplificării cooperării dintre cele două armate, vizate fiind exerciţiile în format bilateral, dar şi multinațional.

Totodată, ministrul român a mulțumit autorităților canadiene pentru invitația adresată României de a se alătura „INVICTUS GAMES” la ediția care se va desfășura în acest an la Toronto. Lotul României este format din 15 sportivi, militari răniți în teatrele de operații. Ei vor participa la o competiție care are rolul de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea veteranilor răniți, o ocazie unică de a demonstra ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană - valori specifice militarilor.

Sursa foto: mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii