Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Israel-Hamas „Războiul din Fâșia Gaza va dura mai mult de câteva luni”

ro

14 Dec, 2023 19:11 804 Marime text
Sursa foto: Unsplash


 
  • Războiul din Fâşia Gaza „va dura mai mult de câteva luni", a avertizat joi, la Tel Aviv, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, în timpul unei vizite în Israel a consilierului american pentru securitate naţională Jake Sullivan, informează AFP, citată de Agerpres.

„Hamas este o organizaţie teroristă care s-a format în timpul unui deceniu pentru a combate Israelul şi care a pus în funcţiune infrastructuri subterane şi aeriene ce nu pot fi uşor de distrus. Aceasta va necesita timp - mai mult de câteva luni - însă noi vom învinge şi vom distruge Hamas”, a declarat Gallant.


Consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan a sosit joi în Israel, unde a avut o întrevedere cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cu care a discutat despre ofensiva israeliană în Gaza.

O fotografie difuzată de biroul prim-ministrului israelian îi arată pe cei doi dând mâna la Tel Aviv.

Înainte de această deplasare, ce va continua vineri, Sullivan a declarat pentru Wall Street Journal că va discuta asupra unui calendar pentru a pune capăt războiului şi îi va îndemna pe responsabilii israelieni să treacă la „o fază diferită de tipul de operaţiuni de înaltă intensitate care poate fi văzut astăzi".

Washingtonul, aliat al Israelului şi contributor major în finanţarea armatei sale, a opus săptămâna trecută vetoul său unei rezoluţii a Naţiunilor Unite ce îndemna la un armistiţiu.

Războiul a fost declanşat de atacul fără precedent comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe teritoriul israelian, atac ce a făcut circa 1.200 de morţi, majoritatea civili.

Ca răspuns, Israelul a promis că va „distruge" mişcarea islamistă şi de atunci întreprinde bombardamente intense asupra Fâşiei Gaza, soldate cu aproape 18.800 de morţi, majoritatea femei şi copii, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Citește și
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, mulţumeşte SUA pentru muniţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii