Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România?

ro

07 Jan, 2024 17:00 1667 Marime text
  • La începutul acestui an, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a vorbit publicului, la întrebările presei, despre convocarea pentru 24 de ore a rezerviștilor din România.
La începutul acestui an, pe data de 1 ianuarie, s-au împlinit 17 ani de când a fost suspendată executarea serviciului militar obligatoriu în România.
 
Decizia a fost luată prin Legea 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu și trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat.
 
Articolul 1. al Legii nr. 395/2005 prevede că „cetățenii români, bărbați și femei, care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația în vigoare, pot efectua, pe bază de voluntariat, orice formă a serviciului militar, fără discriminare“.
 
Potrivit articolului 2 „începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen și militar cu termen redus, se suspendă. Ultima încorporare a recruților pentru militarii în termen va fi în luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006“.
 
Articolul 3 arată că pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum și pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condițiile legii.
 
Tot la începutul acestui an, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a vorbit publicului, la întrebările presei, despre convocarea pentru 24 de ore a rezerviștilor din România.
 
Astfel, acesta a arătat că a fost vorba despre verificarea evidențelor de militari în rezervă ale Armatei Române și pentru actualizarea pregătirii militare, lucruri ce trebuiau făcute „pentru că situaţia o cere şi ne-am dorit să fim pro-activi din acest punct de vedere, decât să fim reactivi“.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea
 


 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Ministrul Apărării explică de ce au fost convocați pentru 24 de ore rezerviștii din România
Trebuia făcut pentru că situaţia o cere

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii