Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SUA Ministrul apărării Lloyd Austin a fost spitalizat din cauza unor complicaţii de sănătate

ro

06 Jan, 2024 09:46 661 Marime text
Foto: Google Maps
  • Ministrul american al apărării Lloyd Austin a fost spitalizat luni din cauza unor complicaţii de sănătate, a anunţat vineri Pentagonul, relatează AFP.
     
Ministrul american al apărării Lloyd Austin a fost spitalizat luni din cauza unor complicaţii de sănătate, a anunţat vineri Pentagonul, relatează AFP, conform Agerpres.

Lloyd Austin a fost internat la spitalul militar Walter Reed, în apropiere de Washington, în seara zilei de 1 ianuarie "pentru complicaţii apărute în urma unei proceduri medicale neurgente", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, într-un comunicat, fără a preciza natura complicaţiilor sau durata spitalizării.

„El se simte bine şi ar trebui să revină la serviciu astăzi” (vineri), a mai spus purtătorul de cuvânt.


Având în vedere că Ministerul Apărării nu a dezvăluit mai devreme faptul că Lloyd Austin a fost spitalizat, anunţul de vineri a atras critici din partea Asociaţiei jurnaliştilor de la Pentagon.

Asociaţia şi-a exprimat „îngrijorarea” într-o scrisoare către Pentagon, spunând că amânarea anunţului timp de câteva zile până „vineri seara este scandaloasă”.

„Publicul are dreptul să ştie când membrii cabinetului american sunt spitalizaţi, se află sub anestezie sau când sunt delegate sarcini în urma unei proceduri medicale”, a subliniat asociaţia.


Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru AFP că ministrul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, este „autorizată automat să-şi asume atribuţiile ministrului dacă el nu poate face asta” şi că ea a luat într-adevăr „decizii de rutină în locul lui (Lloyd Austin) săptămâna aceasta”, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Rusia-Ucraina: Autorităţile regiunii ruse Belgorod au propus locuitorilor evacuarea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii