Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, decizia va fi luată mâine Magistrații ies în stradă. Vor protesta împotriva modificării Codurilor Penale

ro

17 Dec, 2017 16:23 3296 Marime text
Judecătorul clujean Cristi Danileţ a anunţat un protest fără precedent al magistraţilor în mai multe județe din țară. Potrivit mesajului postat pe pagina sa de Facebook, judecătorii şi procurorii vor ieşi în stradă, luni, 18 decembrie, între orele 12 şi 13, pentru a protesta împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei, codurilor penal şi de procedură penală.

”Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaților a unor proiecte de lege privind domeniul justiției cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinței exprimate de peste 4000 de magistrați și a recomandărilorComisiei Europene, respectiv ca urmare a promovării unei inițiative legislative pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală care va duce la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite a asigura protecția  victimelor și identificarea infractorilor, făcând astfel justiția penală ineficientă.

Judecătorii și procurorii din toata țara au decis să-și manifeste în mod public dezacordul față de acestea în cursul zilei de luni, 18 decembrie 2017, ieșind în fața palatelor de justiție”, se arată în postarea publicată de Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook.

La Constanţa, magistraţii vor decide mâine dimineaţă dacă vor protesta.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii