Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE "Inima Reginei Maria", un nou spectacol la Teatrul de Stat Constanţa

ro

06 Dec, 2018 10:39 2423 Marime text
În aceste momente, creatorii spectacolului "Inima Reginei Maria" susţin o conferința de presă la Teatrul de Stat Constanţa.

Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem ştiinţă, este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului şi va fi reprezentată în continuare.

Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

Teatrul de Stat Constanţa invită constănţenii la spectacolul INIMA REGINEI MARIA, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, începând cu 8 decembrie 2018, iar publicul doritor va putea fi prezent la una dintre reprezentaţiile din weekendul 7 – 9 decembrie (7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie). Spectacolele vor începe la ora 19.00.

UPDATE: În cadrul conferinţei s-a discutat despre importanţa piesei şi despre faptul că aceasta va intra în repertoriul teatrului. Acest lucru este o premieră fără precedent. De obicei, astfel de piese se joacă doar în perioada aniversară.

Mirela Pană: "Piesa este un proiect ce susține centenarul. Proiect la nivel național. Este singura producție de teatru gândită su concepută special concepută pentru centenar."

Alina Hiristea, regizorul piesei: "Acest personaj al Reginei Maria m-am gândit că ar putea prinde viaţă pe scenă. Această femeie nu a fost româncă dar a fost mai patronată decât mulţi alţii. Piesa a plecat de la întrebarea Ce s-ar întâmpla dacă Regina Maria s-ar uita în ochii noștri."

Radu Aldulescu, autorul piesei: "Este o distopie a ceea ce s-a întâmplat acum 100 de ani din spre trecut spre prezent şi viitorul nostru.

Liviu Manolache: "Cei care vor veni la spectacol trebuie să o facă. Să vină să vadă finalul incendiar simplu şi dureros. Sunt adevărurile existenței noastre. E un spectacol concentrat care pornește de la secolul trecut şi care ajunge la timpul prezent."
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii