Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:55 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitație la teatru. Intrarea liberă la Teatrul de Stat Constanţa de Ziua Naţională a României. Ce piesă va fi pusă în scenă (galerie foto)

ro

26 Nov, 2018 13:47 668 Marime text
În aşteptarea spectacolului „Inima Reginei Maria”, ce va sărbători CENTENARUL Marii Uniri de la 1918 şi va avea premiera în weekend-ul 7 - 8 - 9 decembrie, Teatrul de Stat Constanţa marchează Ziua Naţională a României cu un spectacol pe versurile poetului nostru naţional, Mihai Eminescu.

Potrivit unui comunicat transmis de Teatrul de Stat Constanța, „Luceafărul” o are ca protagonistă pe actriţa Luiza Sarivan, alături de balerinii Victoria Creţ, Cosmin și Mihai Adrian, cunoscuți publicului și pentru participarea, până în finală, la show-ul de televiziune „Românii au talent”.

Aşadar, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de la ora 19.00, Teatrul de Stat vă invită la un spectacol de poezie şi dans, cu intrarea liberă.
 

”Dar weekend-ul teatral începe de vineri, 30 noiembrie, ora 19.00, când vă veţi putea din nou întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven..., făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.
Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.
Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai” - au transmis reprezentanții Teatrului de Stat Constanța. 

 
Duminică, 2 decembrie, de la ora 19.00, aveţi ocazia să călătoriţi imaginar în Italia, mai precis la Chioggia, cu o celebră comedie a lui Carlo Goldoni. „Gâlcevile din Chioggia” izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip şi Mirela Pană joacă sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată la secţiunea Cel mai bun spectacol a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi.
 

”Vă felicităm cu ocazia Zilei Naţionale a României, vă invităm să fiți alături de Teatrul de Stat Constanța și vă mulțumim pentru tot ajutorul oferit cu generozitate în promovarea evenimentelor noastre.
Contăm pe sprijinul dumneavoastră în continuare și vă dorim să petreceți clipe frumoase și pline de conținut la teatru” au mai transmis reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii