Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

ro

23 Jan, 2019 09:49 1971 Marime text

În această săptămână Teatrul de Stat Constanța îi va încânta pe constănțeni cu patru spectacole. Pentru celebrarea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, la instituția teatrală se va juca joi, în data de 24 ianuarie piesa „Inima Reginei Maria”.

Spectacolul-istoric va începe la ora 19:00, iar această reprezentație va fi una cu intrare liberă. Spectacolul în concepția lui Radu Aldulescu, va avea semnătura regizorală a Alinei Hiristea.

În distribuție vor fi Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.

În privința zilei de vineri, 25 ianuarie, Teatrul de Stat Constanța va aduce constănțenilor piesa „Cea mai frumoasă soție”, piesa scrisă de Eugene Labiche și pusă în scenă pentru prima dată în România, de către M.C.Ranin.

Piesa cu titlul original „Madame este trop belle” este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei curtate de bărbații din jurul său. Spectacolul începe la ora 19:00.

Din distribuție fac parte Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Cea de-a treia reprezentație din această săptămână a Teatrului de Stat Constanța începe la ora 19:00 și va fi piesa „Gin Rummy”, unde constănțenii îi vor aplauda pe Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi dintre cei mai experimentați actori ai instituției.

Regia și ilustrația muzicală aparține lui Liviu Manolache, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.

Ultimul spectacol din această săptămână festivă se va desfășura duminică, 27 ianuarie, de la ora 19:00. Piesa „Paliativ” aparține dramaturgiei contemporane românești. Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia de Lăcrămioara Dumitrașcu. În distribuție vor fi Adrian Dumitrescu, Alina Manțu, Cosmina Soare, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu, Cosmin Mihale, Ana-Maria Ştefan.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii