Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

ro

11 Dec, 2018 17:40 1991 Marime text
Teatrul de Stat Constanța își încheie activitatea din acest an oferind publicului constănțean două comedii și o piesă cu caracter istoric.

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 19:00, constănțenii pot revedea cea mai nouă premieră a teatrului. Este vorba despre „Inima Reginei Maria”, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, piesă ce a avut trei reprezentații săptămână trecută și a fost apreciată de public drept „o lecție de istorie, un spectacol-manifest ce vorbește despre mărirea și decăderea poporului român”.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.
În legătură cu data de sâmbătă, 15 decembrie se schimbă registrul, trecând la comedii și se va oferi constănțenilor comedia romantic „Desculț în parc” de Neil Simon. Piesa este programată să înceapă la ora 19:00. Aceasta reprezintă o poveste de dragoste a unui cuplu de tineri căsătoriți care învață să își păstreze dragostea, chiar și dacă întâmpină greutăți din pricina soacrei. Din distribuția acestei piese fac parte Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Ultimul spectacol al săptămânii, dar și al anului este tot o comedie, duminică, 16 decembrie, tot de la ora 19:00. Spectacolul „Cea mai frumoasă soție” vrea să încheie acest an într-un mod destind, plin de voie bună și de râsete. Piesa de  Eugène Labiche, se află sub semnătura lui Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală. Din distribuție fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Piesa este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei extreme de curtate de bărbații din jurul său.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii