Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braşov Salvamontiştii au dat primăria în judecată

ro

24 Nov, 2008 20:28 824 Marime text

Câţiva salvamontişti din Poiana Braşov, care acţionează pe pe pârtia de săniuţe de la Capra Neagră, pe muntele Tâmpa, a dat Primăria în judecată, fiind nemulţumiţi de trecerea Salvamont de la primărie la Regia Pădurilor "Kronstadt", subordonată Consiliului Local. Unul dintre salvamontişti, Nicu Parate, a declarat că transferul a fost hoărât în şedinţa Consiliului Local din 29 septembrie, fără ca salvamontiştii să ştie acest lucru.

"Nu suntem de acord cu acest transfer şi considerăm că decizia încalcă Legea 229/2003 şi Hotărârea de Guvern 77/2003, în care se precizează că serviciul Salvamont este un serviciu public de urgenţă care este finanţat de la bugetul local sau judeţean după caz, şi care menţionează că meseria de salvamontist este cuprinsă în nomenclatorul de meserii, salvamontiştii fiind consideraţi bugetari. Acest demers al nostru va lămuri situaţia. Instanţa va decide dacă hotărârea luată în Consiliul Local este legală sau nu", a menţionat Nicu Parate.

El a mai spus că, în urmă cu o lună, salvamontiştii au predat Primăriei Braşov tot echipamentul de intervenţie, respectiv ATV-uri, staţii de emisie-recepţie, snow-mobile. Referitor la problemele apărute între echipa Salvamont şi primărie, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Sorin Toarcea, a precizat că instituţia a încheiat un contract cu Asociaţia Salvatorilor Montani pentru a asigura continuitate, mai ales că iarna şi-a făcut prezenţa, urmând ca la începutul lunii viitoare să se organizeze un concurs în acest sens.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii