Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvamont Argeș Patru turiști au rămas blocați pe Muchia Arpăşelului din Munţii Făgăraş

ro

14 Aug, 2023 11:19 732 Marime text
Sursă foto: Facebook/Salvamont Giurgiu
  • Patru turişti care au rămas blocaţi pe Muchia Arpăşelului din Munţii Făgăraş, în noaptea de duminică spre luni, au fost recuperaţi în urma unei acţiuni a salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu, conform AGERPRES.
 
Patru turişti care au rămas blocaţi pe Muchia Arpăşelului din Munţii Făgăraş, în noaptea de duminică spre luni, au fost recuperaţi în urma unei acţiuni a salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu, conform AGERPRES.
 

„Recuperarea celor 4 persoane din Creasta Arpăşelului s-a încheiat în jurul orei 3.00, după mai bine de 5 ore muncite împreună cu colegii sibieni. Va recomandăm să NU intraţi în acest traseu de alpinism, cu gândul la cotaţia de 'doar' 3. Într-adevăr, dificultatea pasajelor de stâncă este 3A-3B, dar întregul parcurs care este unul de aproape doi kilometri, este o creastă extraordinar de expusă, cu pereţi de 2-400 de metri pe ambele părţi”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Salvamont Argeş, conform AGERPRES.

 
Potrivit salvamontiştilor, din cauza lipsei de experienţă şi a faptului că nu cunoşteau traseul, turiştii au înaintat cu dificultate, iar odată cu lăsarea întunericului au rămas blocaţi, nereuşind să găsească rutele de retragere din muchie, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Explozie în Costinești! Posibil mină marină. O a doua mină ar pluti în larg (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii