Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update Hunedoara Turiștii rătăciți în Retezatul Mic au fost găsiți. "Erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi“

ro

29 Nov, 2021 12:48 1452 Marime text



UPDATE:
Deși inițial se știa că este vorba despre trei turiști, echipele de salvamontişti trimise în căutarea lor au salvat patru vieți. Grupul a reușit să se adăpostească pe timpul nopţii la o stână situată în zona vârfului Piatra Iorgovanului (2.014 metri).

„Turiştii sunt din Bucureşti şi au vârstele cuprinse între 39 şi 43 de ani. Când au fost găsiţi de echipele de salvatori nu au prezentat probleme deosebite de sănătate, dar erau îngheţaţi de frig şi epuizaţi“, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiştii le-au oferit turiştilor ceai cald şi ciocolată, iar apoi au început să-i coboare de pe munte spre locul în care aceştia au fost cazaţi.


În dimineața zilei de 29 noiembrie a.c., mai multe echipe de salvamontişti au pornit în căutarea celor trei turiști rătăciți. Aceștia acţionează într-o zonă cuprinsă între vârfurile Piatra Iorgovanului (2.014 metri) şi Stănuleţii Mari (2.050 metri), unde se presupune că s-ar afla persoanele în cauză.

„Acțiune de căutare în desfășurare a salvamontiștilor hunedoreni pentru localizarea unui grup de 3 turiști prinși de vremea nefavorabilă în Retezatul Mic între Piatră Iorgovanului și Stanuletii Mari.

Apelul venit prin 112 a fost distribuit Jandarmeriei Montane deoarece persoanele nu prezentau afecțiuni medicale. În cursul nopții însă, din cauza înăspririi vremii în zona montană, jandarmii au solicitat ajutorul salvamontiștilor.

La această oră (n.r. 7:00 a.m.) 2 echipe de salvatori montani acționează în zona indicată, una dinspre Valea Jiului de Vest, iar alta dinspre Lapusnicul Mare. În zona de creastă condițiile meteo sunt nefavorabile. Plouă tare cu tendința de a se transformă în lapoviță și ninsoare.“, au transmis  Salvamont Hunedoara pe pagina oficială de facebook.

Sursa foto: Facebook/ Salvamont Hunedoara
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii