Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Danuţ Tiberius Epure şi-a lansat candidatura la funcţia de rector al Universităţii Ovidius

ro

01 Feb, 2012 20:27 2252 Marime text

Ieri, prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure si-a depus oficial candidatura pentru functia de rector la Biroul Electoral Central si si-a lansat programul managerial. Conform regulamentului de alegeri si a deciziei Senatului, candidatul si-a afisat in spatiul special destinat – la sediul de pe b-dul. Mamaia si la Campus, informatiile necesare pentru o cat mai buna cunoastere a proiectelor si a strategiilor sale manageriale.
Cu acest prilej, prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure a organizat o conferinta de presa, precum si o intalnire cu profesorii de la Universitatea „Ovidius“. Lansarea candidaturii a fost un adevarat moment de sarbatoare. Zeci de studenti imbracati cu tricouri avand logo-ul campaniei prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure au impartit materiale promotionale, sala Senatului fiind plina. 
Au fost prezenti prorectorii prof. univ. dr. Nicolae Dura, prof. univ. dr. Victor Ploae, prof. univ. dr. Vasile Sarbu, prof. univ. dr. Niculae Peride, alaturi de Inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomsiului si decanul Facultatii de Teologie. O prezenta masiva a fost din partea Medicinei, reprezentata de decanii prof. univ. dr. Petru Bordei – de la Facultatea de Medicina si prof. univ. dr. Corneliu Amariei, de la Facultatea de Medicina Dentara,  alaturi de prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru, prof.univ.dr. Ion Bordeianu, prof.univ.dr. Mariana Aschie. De asemenea, au mai luat parte la lansarea candidaturii prof. dr. ing. Adriana Manea, Director Departament ID-IFR, prof. dr. ing. Ionel Nicolae, de la Facultatea de Inginerie Mecanica, sef departament Chimie prof. univ. dr Gabriela Stanciu, colegi ai candidatului de la Facultatea de Stiinte Economice precum si reprezentanti ai altor facultati.
Prof. univ. dr. Victor Ploae a declarat, in deschiderea actiunii, ca prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure este singurul cadru didactic din istoria Facultatii de Stiinte Economice care si-a asumat responsabilitatea pentru a candida la functia de rector al UOC. Totodata, acesta a aratat faptul ca obiectivele propuse de candidat ii pun in valoare calitatile de bun manager.
La randul sau, prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure a declarat ca momentul inscrierii candidaturii este cu atat mai important cu cat ieri s-au terminat alegerile la nivelul Consiliilor pentru cele 16 facultati ale Universitatii „Ovidius“.
„In sedinta de Senat de ieri, consiliile au fost validate. Participarea la vot a fost numeroasa, iar rezultatele indica faptul ca la unele facultati s-a mers pe continuitate, iar la altele pe schimbare. Vreau sa ii felicit pe noii alesi si sa imi exprim increderea ca prin proiectele lor vor continua actiunea de promovare a fiecarei facultati, ducand astfel la cresterea vizibilitatii nationale si internationale a universitatii“, a declarat prof. univ. dr. Dabut Tiberius Epure. „Le multumesc colegilor pentru sustinerea, confirmata si cu ocazia alegerilor din cadrul Facultatii de Stiinte Economice. Probabil aceasta recunoastere se datoreaza realizarilor majore pe care le-am avut in mandatul meu de decan: modernizarea si dotarea bazei materiale; incadrarea revistei facultatii in categoria B+, dupa clasificarea CNCSIS, indexarea acesteia in 4 baze de date internationale. Dar cea mai semnificativa realizare ramane includerea domeniului Administrarea Afacerilor in categoria A, pe locul doi in tara, dupa clasificarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Consider o alta mare realizare parteneriatul incheiat intre Facultatea de Stiinte Economice si Banca Nationala  a Romaniei, realizat in urma cu trei ani. Anul trecut am avut placerea sa avem  in mijlocul nostru intregul Consiliu de Administratie al BNR, inclusiv pe domnul Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.
Obiectivul fundamental pe care il propun pentru perioada 2012–2016 este cresterea continua a calitatii in toate sferele academice si accederea institutiei noastre in categoria universitatilor de cercetare avansata si educatie.
Programul managerial vizeaza: promovarea excelentei in activitatile institutionale; cresterea vizibilitatii nationale si internationale a universitatii si pozitionarea ei ca pol de competitivitate local, regional si national. Imi propun: sustinerea cadrelor didactice tinere in construirea unei cariere de succes; intarirea corpului profesoral si prin mentinerea in activitate a cadrelor didactice pensionate, pentru a beneficia de experienta lor; deschidere si transparenta in promovarea cadrelor didactice; cresterea veniturilor membrilor comunitatii ovidiene; acordarea anuala a unor premii de excelenta pentru cadrele didactice; modernizarea si dezvoltarea bazei materiale a universitatii; o politica de marketing adecvata pentru a creste semnificativ numarul de studenti ovidieni.
Programul meu managerial prevede o oferta educationala centrata pe student, acesta devenind un partener in procesul educational, permanent sprijinit pentru a ajunge un specialist in domeniul pe care si l-a ales.
Proiectele pe care mi le propun sunt indraznete, dar realizabile, bazate pe nevoia reala de innoire a universitatii.
Sunt de parere ca singurul electorat indreptatit sa stabileasca cel mai eficient manager, pentru universitatea noastra, este constituit din cei peste 800 de votanti, cadre didactice, cercetatori si studenti. Lor le adresez mesajele mele, cu ei vreau sa dialoghez pe marginea programului meu managerial si impreuna vom construi viitorul universitatii noastre. 
Imi doresc foarte mult ca Universitatea Ovidius din Constanta sa devina un nume de referinta nu numai in Romania, ci si in Europa“, a declarat decanul FSE.
Totodata, acesta a declarat ca in cursul zilei de azi isi va depune candidatura si pentru Senatul Universitatii.
„In legatura cu contracandidatii mei, imi rezerv dreptul de a hotari impreuna cu echipa mea strategia de campanie electorala si nu ma voi lasa influentat de niciun fel de provocare venita din partea contracandidatilor mei. Ca om al faptei, nu sunt de acord ca unii sau altii sa-si construiasca imaginea prin vorbe goale, rostite in dezbateri demagogice. Imi doresc sa nu confundam alegerile universitare cu alegerile politice. Spatiul academic nu trebuie deturnat de la natura si misiunea sa, iar membrii comunitatii ovidiene merita intreg respectul si consideratia noastra, a tuturor celor ce vom candida la functia de rector. Nu voi da curs speculatiilor, nu voi agresa colegii cu mesaje, nu voi denigra, jigni sau intra in polemici sterile cu nimeni“, a declarat prof. univ. dr. Danut Tiberius Epure.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii