Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Schimb de experiență între Năvodari și Bulgaria

ro

17 Mar, 2014 17:13 2238 Marime text
Casa de Cultură “Pontus Euxinus” din Năvodari în parteneriat cu Centrul Cultural al Comunității “Svetlina”, din orașul General Toshevo, Districtul Dobrich, Bulgaria, au implementat proiectul “Dialog între culturi”. Acesta urmărește schimbul de experiență și împărtășirea patrimoniului cultural și a tradițiilor în contextul stabilirii unui mediu comun, prin organizarea de festivaluri folclorice și evenimente educaționale și culturale.
 
“Vom merge în Bulgaria cu grupul Dobrogenii, format din 20 de elevi ai claselor a III-a de la Școala George Enescu din Năvodari, alături de elevi de la alte școli din Năvodari.” a spus Elena Matei, economist în cadrul Casei de Cultură Năvodari.
 În cadrul proiectului 40 de copii vor pleca în perioada 6-7 mai în Bulgaria pentru a le arăta vecinilor cât de frumoasă este țara noastră și ce cultură bogată avem, prin dansuri și cântece populare.
 
„Obiectivul principal este cel cultural, dorim să păstrăm tradițiile și să nu uităm că avem rădăcini comune cu bulgarii.” a afirmat coregraful Luiza Rusu.
Proiectul este cofinanțat în cadrul Programului Operațional de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013. Acesta are o valoare de aproximativ 200 de mii de euro. 89 de mii au fost alocați de către Casa de Cultură din Năvodari, iar restul banilor au venit din partea Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii