Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Festival de teatru la Năvodari

ro

24 May, 2014 16:43 2804 Marime text
Casa de Cultură din Năvodari a găzduit astăzi cea de a zecea ediție a Festivalului Regional de Teatru, „Spiritul lui Caragiale”. Concursul a reunit trupe de teatru din județul Constanța, dar și din județele Prahova, Mureș, Teleorman. Primă ediţie a acestui festival a avut loc în anul 2004 la Şcoala „George Enescu” Năvodari, iar în ultimii ani a cunoscut o evoluţie remarcabilă.
“Inițial  a fost un concurs organizat la nivelul școlii noastre, apoi la nivelul orașului Năvodari, al județului Constanța și iată, de trei ani a devenit festival național. au venit trupe de teatru, unele dintre ele în repetiție, laureate în anii trecuți, au venit profesori care și-au perfecționat stilul regizoral, iar acum am devenit parteneri cu trupe de teatru de la Targu Mureș, un oraș unde teatrul este la el acasă.” a declarat profesorul Vasile Coman, organizatorul evenimentului.
Festivalul cuprinde patru secţiuni: învăţământ primar, gimnaziu, liceu și adaptări. Competiția a fost acerbă, în final fiind selectate doar 13 trupe. Actorii în devenire spun că s-au pregătit intens pentru această competiție.

“Este foarte bună inițiativa, ajută la dezvoltarea culturii și a jocului prin joc. Ne-am pregătit foarte mult pentru acest festival.” a spus Rebeca Pascu.

Acest festival este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale, 2014, aprobat de M.E.N. – domeniul cultural-artistic,  fiind rezultatul colaborării cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Centrul Cultural Năvodari, Primăria şi Consiliul Local al oraşului Năvodari şi Teatrul de Stat  Constanţa. Întreaga activitate are ca scop valorificarea şi dezvoltarea competenţelor artistice ale elevilor şi cultivarea sensibilităţii pentru frumos. În cadrul acestei acţiuni, Primăria oraşului Năvodari şi Consiliul Local vor acorda premii participanţilor şi vor sponsoriza întreaga manifestare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii