Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Spectacol al culorilor tradiționale bulgărești, pe scena Casei de Cultură „Pontus Euxinus”, din Năvodari!

ro

02 May, 2014 15:49 2447 Marime text
Invitați la malul mării în cadrul proiectului intitulat sugestiv „Dialog între culturi”, oaspeți de seamă din Bulgaria au adus cu ei, atmosfera tradițională a locului, prin costume populare și cântece păstrate din străvechi.
Năvodărenii s-au pregătit să-i întâmpine așa cum se cuvine pe oaspeții din Dobrich, Bulgaria.
„În cadrul unui proiect transfrontalier Dialog între culturi, în curs de implementare în orașul Năvodari, avem plăcerea și deosebita onoare să avem alături de noi astăzi, grupul vocal fetele din Năvodari de la școala generală nr 2 Grigore Moisil, dar și oaspeți de seamă din Bulgaria.” a declarat Elena Matei, din partea Casei de Cultură Pontus Euxinus din Năvodari.
Costumele populare, instrumentele muzicale și dansurile păstrate din străbuni din toate colțurile Bulgariei au întregit tabloul tradițional, spre încîntarea turiștilor de la malul mării și bucuria autorităților locale. Ideea proiectului transfrontalier este de a realiza un schimb de experiență între cele două orașe turistice. După vizita autorităților bulgare, năvodărenii urmează să ajungă, în Bulgaria, în perioada 6-7 mai, unde vor pune în scenă un spectacol al tradițiilor și al datinilor românești.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii