Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un constănţean în „Infernul Nordului“ Tânărul ciclist Mihnea Harasim, rezultat excelent în cursa Mini Paris - Roubaix

ro

30 May, 2018 00:00 3262 Marime text
Rutierul constănţean Mihnea Harasim a participat cu succes la secţiunea Under-15 a celebrei curse Paris - Roubaix. În vârstă de 14 ani, Mihnea (în grupul de ciclişti din foto, al treilea din stânga) a concurat pentru echipa belgiană Cannibal, care l-a cooptat la începutul acestui an, şi a ocupat locul 28 din 207 de participanţi!
 
Tânărul sportiv, care e pregătit de Filip Grigorescu, se putea clasa şi mai bine, dar a fost întârziat de o problemă mecanică, pierzând contactul cu plutonul fruntaş, cu numai zece kilometri înainte de final. „Paris - Roubaix îşi merită renumele de «Infernul Nordului», iar ciclismul este un sport de echipă, unde toată lumea pune umărul pentru victoria finală. Cannibal Team câştigă locul I cu Frank Ragilo şi locul III cu Oscar Chamberlain. Mihnea rula bine, era cu cei mai buni, iar când l-am văzut în primul grup, eram sigur că va avea un rezultat excelent. Dar a avut o problemă mecanică şi a trebuit să se oprească pentru a-i ridica şaua, care îi căzuse din cauza trepidaţiilor. Au fost 2' care l-au făcut să piardă contractul cu plutonul fruntaş, cu 10 km înainte de finiş. Curat ghinion şi, chiar dacă a reuşit să recupereze de unul singur 30", în final, a trebuit să se mulţumească cu locul 28 din 207 sportivi U15, ceea ce reprezintă oricum un rezultat mai mult decât onorabil, la prima participare la o astfel de competiţie. A fost cursa care ne confirmă valoarea lui şi numai ghinionul l-a privat de o clasare în top 10 sau cine ştie... Felicitări, Mihnea! Capul sus, a fost doar o piatră din lungul drum spre înalta performanţă! Suntem mândri de tine!“, a fost mesajul antrenorului Filip Grigorescu.
 
Sursa foto: Facebook (Vlad Gloria Van Mechelen)
 
Citeşte şi:
 
A ajuns în plutonul internaţional Tânărul ciclist Mihnea Harasim, cooptat în echipa belgiană Cannibal. Va concura la mari competiţii (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii