Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A ajuns în plutonul internaţional Tânărul ciclist Mihnea Harasim, cooptat în echipa belgiană Cannibal. Va concura la mari competiţii (galerie foto)

ro

25 Jan, 2018 00:00 5620 Marime text
Cariera sportivului constănţean Mihnea Harasim capătă o nouă deschidere, după ce, inclus în echipa belgiană Cannibal, va evolua şi în curse de anvergură din străinătate.

În vârstă de 13 ani, Mihnea Harasim practică ciclismul la Constanţa de la vârsta de nouă ani şi e foarte pasionat în tot ce face. A început ciclismul la clubul Bilal Constanţa, iar în ultima perioadă a concurat pentru ACS AndoVelo Constanţa. Este campion al României la contratimp, dar a cucerit aurul şi la duatlon, la 12 ani, pentru Atena Sport Constanţa. Înainte de a fi cooptat în echipa belgiană, a fost monitorizat o perioadă de Cannibal Team, care s-a convins de calităţile sale.
 
„Cannibal Cycling Team este un proiect care selectează cei mai buni tineri ciclişti din întreaga Europă. Toţi aceşti copii au şansa de a concura la un nivel mai înalt“, este o scurtă prezentare a clubului belgian, aflat în apropierea capitalei Bruxelles. „Sunt foarte fericit să fac parte din echipa Cannibal pentru întregul an 2018. Primul obiectiv este acum bifat, am ajuns în plutonul internaţional“, a postat pe Facebook tânărul rutier, care va împlini 14 ani la finele lunii aprilie. Mihnea Harasim va continua să se antreneze în România, doar că, de acum, va participa şi la competiţii în străinătate, în tricoul Cannibal Team.

Are pasiunea ciclismului de mic 

„Ni s-a oferit această oportunitate, să putem participa şi la un nivel mai înalt, să concurăm la marile concursuri. Sunt tot felul de competiţii în zona aceea, în care ciclismul e la înălţime. Mihnea are pasiunea ciclismului încă de mic. E ambiţios şi îi place ce face. În ţară a atins un nivel bun, iar acum vrem să ne verificăm forţele şi în străinătate, la un alt standard. Va concura pe parcursul anului 2018. Avem invitaţie din aprilie, putem merge la toate concursurile lor. Acolo în fiecare weekend sunt competiţii. Dacă nu sunt în Belgia, sunt în Olanda. Au legătură, asta fac tot timpul. Concursurile îi dezvoltă pe copii. Acolo competiţiile sunt mai mari ca în România. La categoria de vârstă a lui Mihnea în ţară sunt 25 - 30 de participanţi, pe când acolo în special la marile curse e vorba de peste 200 de copii. Cei de la Cannibal Team au un alt concept despre ciclism. E o echipă care promovează şi are deschidere şi către ciclismul din partea răsăriteană a Europei. Managerul este căsătorit cu o lituaniană, au doi copii, unul de vârsta lui Mihnea şi o fată mai mare, care practică acest sport şi sunt super-pasionaţi“, a spus tatăl lui Mihnea, Adrian Harasim.

Se pregăteşte pentru cursa Paris - Roubaix 

În afară de participările externe, Mihnea, care este elev în clasa a opta la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa, va continua să concureze şi la întreceri din România. De câteva luni, tânărul campion se pregăteşte cu Filip Grigorescu, iar prima competiţie la care va participa în Belgia va fi clasica Paris - Roubaix la juniori, la finele lunii mai. „La îndrumarea antrenorului de la ACS AndoVelo, Gheorghe Vasiliu, ne pregătim cu Filip Grigorescu. De când a început antrenamentele cu el, strategia din pregătire vizează evoluţia de la cursa Paris - Roubaix. Va fi un pic diferit faţă de România. 35 de kilometri pe piatră cubică. Vom merge cu o săptămână şi înainte, să facem recunoaştere şi pregătire“, a mai spus Adrian Harasim.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:

Cupa Poiana şi Cupa Cibo Braşov: Micii rutieri de la ACS AndoVelo Constanţa, pe podium şi la ciclocros (galerie foto)

„Săgeţi“ pe două roţi: Cicliştii de la ACS Andovelo Constanţa au urcat pe podium şi la Cupa Naţională de Şosea (galerie foto)

Ce trofeu a cucerit Mihnea Harasim: Micii rutieri de la ACS AndoVelo Constanţa, medaliaţi la Spring Race Poiana (galerie foto)

Cei mai buni dintre cei buni: Mihnea Harasim, pe primul loc în două clasamente generale ale Cupei Mării Negre (galerie foto)

Antoanela Manac şi Mihnea Harasim, de la Atena Sport Club Constanţa, aur la Naţionalele de Duatlon (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii