Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:28 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomitanii Constanţa, revelaţia Diviziei Naţionale de rugby Cristian Cojocaru - „Sunt foarte mândru de ce am realizat împreună“ (galerie foto + video)

ro

27 Nov, 2017 00:00 1897 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa, nou-promovată în Divizia Naţională de seniori, a încheiat anul pe primul loc, la diferenţă de cinci puncte faţă de a doua clasată, formaţia antrenată de Cristian Cojocaru fiind revelaţia competiţiei

Tânăra trupă a Tomitanilor a înregistrat în tur şase victorii şi un eşec în şapte partide, ultimul succes fiind realizat sâmbătă, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, 46-6 (27-6) în restanţa din etapa a doua cu RC Bârlad. Constănţenii au totalizat în prima parte a DNS 30 de puncte, iar după meciul cu bârlădenii au sărbătorit la stadion parcursul deosebit din campionat, dar şi ziua de naştere a lui Cristian Cojocaru, antrenorul împlinind 43 de ani cu două zile înaintea partidei.

Din acest punct de vedere, victoria cu RC Bârlad a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit antrenorul de ziua sa. Pentru Tomitanii au marcat Sola, Cucoş (câte două eseuri), Țală, Alexe (câte un eseu), Afloare (două transformări și o lovitură de pedeapsă) și Homiuc (o transformare), iar alte șapte puncte au venit în urma unui eseu de penalizare. Gazdele au punctat prin Andrei (două lovituri de pedeapsă). Tomitanii au început meciul cu: Alexandru Pădureanu, Ştefan Ştefăroi, Ştefan Cucoş, Johnny Sola (cpt.), Ionuţ Coman, Dragoş Burlacu, Alexandru Afloare, George Popa, Adrian Ţală, Bogdan Sasu, Cristian Emanoil Zaharia Picincu, Gabriel Ciorbac, Alexandru Alexe, Cristi Boboc si Jean Don. Rezerve: Victor Galanton, Flavian Cuprian, Andrei Drelciuc, Teodor Andrei, Mihai Tăbuş, Andrei Homiuc, Adrian Părăleşte și Gino Daniş.

„Joc extraordinar, plăcut ochiului, foarte apreciat de public“

„Am încheiat turul cu un joc extraordinar, plăcut ochiului, foarte apreciat de public. Iubitorii rugby-ului din Constanţa au venit în număr mare la meci şi cred că au gustat din plin acest joc spectaculos. Rezultatul spune totul despre cum a decurs meciul“, a declarat Cristian Cojocaru, cel care, la final, a fost aruncat în sus de grupul elevilor săi. „Suntem o familie adevărată. Sunt foarte mândru de ce am realizat până acum împreună“, le-a vorbit antrenorul jucătorilor strânşi în cerc, pe gazon. De ziua sa, Cristian Cojocaru a primit din partea echipei şi un tricou personalizat.

Locul întâi, bine-meritat

Cristian Cojocaru a precizat că Tomitanii merită locul întâi ocupat. „După ce am constituit echipa, am luat lucrurile din mers, iar primul meci, deşi pierdut în deplasare cu CS Năvodari, dar în care am putut să revenim de la 8-22 la 22-23, m-a motivat şi mi-a dat încredere că situaţia va decurge favorabil. Ne bucurăm pentru ascensiunea echipei noastre. Locul întâi este unul bine-meritat, l-am câştigat prin muncă. Sperăm ca în retur să avem din nou meciuri spectaculoase şi să le şi câştigăm. În perioada de transferări, încercăm să aducem trei - patru jucători, tot tineri, care să ridice şi mai mult nivelul echipei“, a precizat antrenorul Tomitanilor.

De ce depinde accederea în Superligă

Având în vedere evoluţiile foarte bune şi rezultatele obţinute (victoria cu RC Bârlad a fost a şasea consecutivă în campionat), se ridică firesc întrebarea: poate formaţia de pe litoral să şi acceadă în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, Superliga? „O eventuală promovare în Superligă depinde de doi factori: cel financiar (dacă poţi susţine participarea în acest eşalon, unde cheltuielile sunt mult mai mari) şi cel de lot. Noi avem acum un efectiv de 29 - 30 de rugbyşti, iar la Superligă e nevoie de 35-40. Meciurile sunt mult mai grele, iar competiţia foarte lungă, întrucât, pe lângă Superligă, mai sunt şi cupele“, a răspuns Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii