Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucători de la BC Athletic s-au duelat în finala masculină a ONSS Şi-a păstrat coroana. Traian l-a învins pe Decebal şi la baschet! (galerie foto)

ro

15 Mar, 2018 00:00 2977 Marime text
 Echipa de băieţi a Liceului Teoretic Traian din Constanţa a câştigat ediţia 2017/2018 a Olimpiadei Naţionale a Sportului şcolar, la baschet, după o finală cu formaţia Liceului Teoretic „Decebal“ din Constanţa
 
Învingătorii s-au impus cu 57-50. În semifinală, „Traian“ a trecut de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa cu 91-56, iar „Decebal“ a învins Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa, scor 65-49. Învinsele s-au întâlnit apoi în finala mică, în care a triumfat cu 45-38 „George Călinescu“, liceu care s-a clasat astfel pe locul trei.
 
Lotul cu care a participat în competiţie echipa Liceului „Traian“ i-a cuprins pe: Cerchez, Gavrilă, Dumitrescu, Bercea, Miloş, Unitu, Bănică, Dumitru, Vidreanu, Siret (profesori, Mariana Bulac şi Oana Staicu). Din lotul de la „Decebal“ au făcut parte R. Stan, Ionescu, Preda, Ursu, Marin, Chihaia, A. Stan şi Vladu (profesori, Adriana Nouskali Constantin şi Mirela Negrea). De la formaţia din Liga 1 BC Athletic au făcut parte din loturile celor două echipe actuali şi foşti jucători: Cătălin Miloş, Alexandru Unitu, Andrei Bercea, Andrei Dumitrescu, Alexandru Vidreanu, Gavrilă Dinu - la Liceul Teoretic „Traian“, Sergiu Ursu, Radu Stan - la Liceul Teoretic „Decebal“.
 

Va avea o misiune grea pe viitor

 
„Generaţia 1999 - 2000 - 2001 cu care BC Athletic s-a clasat în primele opt echipe ale României la Turneul Final Under-18 anul trecut, cu antrenorii noştri Alexandru Olteanu şi Bogdan Ivanovici, a participat la finala Olimpiadei Naţionale de Baschet a Sportului Şcolar ONSS 2017-2018 alături de colegii lor din liceu. Întrecerea masculină la baschet nu a fost lipsită de acţiune, elevii liceelor prestând un meci spectaculos care s-a terminat la o diferenţă de şapte puncte, 57-50. Astfel, Liceul Teoretic «Traian» îşi păstrează titlul de campioană ONSS cucerit anul trecut, după un meci în care Liceul Teoretic «Decebal» a prestat un baschet frumos şi ambiţios, cu un consum de energie mult peste limită, toate pentru a echilibra omogenitatea celor de la Liceul «Traian» formată din jucători care încă practică baschetul la nivel de performanţă la BC Athletic, jucători precum Andrei Bercea, Cătălin Miloş sau Alexandru Unitu!
 
De partea celor de la Decebal, Radu Stan şi Sergiu Ursu alături de colegii lor i-au pus în dificultate pe adversari în repetate rânduri, oferind un răspuns pe măsură! Liceul «Traian» va avea o misiune grea pe viitor pentru a-şi menţine titlul de campioană ONSS, o parte din jucătorii acestei ediţii ONSS de baschet apropiindu-se de finalul liceului, luând drumul universităţilor, aceasta fiind ultima ediţie la care vor fi participat. Rămâne să vedem cât va dura dominarea lui Traian în cadrul ONSS baschet masculin!“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Constanţa.
 

LPS „Nicolae Rotaru“ a câştigat în întrecerea feminină

 
La întrecerea feminină de baschet a ONSS, câştigătoare a ieşit echipa Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, care a trecut în finala mare, după un meci spectaculos, de fetele de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, scor 69-60. Lotul cu care LPS s-a prezentat la ONSS a fost format din Petrescu, Guşă, Crăciun, Cojocaru, T. Armanu, E. Armanu şi Ion (profesor, Simona Chirilescu). „Constantin Brătescu“ le-a avut în teren pe Fulop, Buciu, Lungu, Barbeş, Marcu, Dragoş şi Izet (profesor, Cristina Popescu).
 

Fair-play şi spectacol

 
„Întrecerea de baschet a ONSS 2017/2018 a fost dominată de fair-play şi de spectacol, în faţa unor tribune ale Sălii Tomis pline de părinţi şi colegi“, a declarat Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa. Oficialii competiţiei au fost: Adrian Manu, Andrei Rusu şi Tiberiu Mardale (arbitri), Alexandra Manea, Gabriela Ramona Pop, Mirela Negrea, Aurelia Lazăr, Ştefania Guşă şi Mihnea Dragoş (la masa oficială). Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, la baschet a fost o competiţie susţinută de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii