Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul a bătut o candidată la promovare jucând „11 contra 14” „Oare câte greşeli se mai pot face împotriva noastră?”

ro

07 Oct, 2013 00:00 1707 Marime text
„Marinarii” au realizat, sâmbătă, contra lui CSMS Iaşi, prima victorie la Constanţa din acest sezon. Antrenorul Ion Răuţă s-a declarat nemulţumit însă de arbitraj

Etapa a şasea a Ligii a 2-a i-a adus Farului o victorie importantă, 1-0 pe teren propriu cu CSMS Iaşi, echipă al cărei obiectiv declarat e accederea imediată în primul eşalon. Până la meciul de sâmbătă, ieşenii ocupau locul doi în clasament şi aveau patru victorii în cinci partide, însă pe litoral nu le-a mers, „marinarii” s-au impus clar. Cu zece puncte, constănţenii se află în plutonul fruntaş, pe poziţia a patra. 

Partida a fost decisă de golul din minutul 26 al lui Cristian Silvăşan, care a punctat cu capul din careu, la o centrare a lui Petre Ivanovici. Silvăşan şi-a spălat astfel păcatele pentru penalty-ul ratat din meciul cu Unirea Tărlungeni (încheiat la egalitate), câştigând detaşat duelul cu apărarea ieşeană. Fundaşii lui CSMS nu au găsit antidotul pentru jocul aerian al vârfului Farului, care a mai avut câteva ocazii cu capul, făcându-le zile fripte adversarilor, în condiţiile în care a acuzat probleme medicale încă dinainte de gol. După numărul situaţiilor periculoase şi după felul cum s-au bătut pe gazon, constănţenii s-au impus meritat, trecând şi peste un arbitraj contestat. CSMS Iaşi a fost de nerecunoscut. Grăitoare pentru jocul oaspeţilor a fost faza din minutul 77, când Onofraş, singur la 6 m, a luftat ca un începător. Au jucat: FC Farul (antrenor, Ion Răuţă) - G. Curcă (cpt.) - Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur - Ivanovici, Coconaşu, I. Florea, N. Creţu (63 Bolat) - Butoi (86 B. Nicola), Silvăşan (90+2 Coteanu); CSMS Iaşi (antrenor, Costel Enache) - B. Miron - G. Voicu, Al. Creţu, Avrămia, R. Miron - Bădescu (59 Onofraş), Olah (cpt.), Mihalache, Ţigănaşu (76 Herghelegiu) - L. Dobre, C. Vancea (50 Cl. Ionescu).  

„Cel mai mare merit îl au băieţii”

„Ne aşteptam la un joc deosebit de greu, pentru că ştiam valoarea echipei ieşene, din toate punctele de vedere. Din lotul lui CSMS se pot crea două echipe care să joace în Liga a 2-a fără probleme. Dar ştiam şi slăbiciunile lor, mai ales pe centrul apărării. Am câştigat pentru că, de câteva etape, ne-am antrenat şi am jucat 10 contra 14 sau 11 contra 14. Astăzi (n.n. sâmbătă), am ştiut să jucăm şi astfel. Din păcate. Am avut un penalty neacordat la faza lui Mansur, dar şi alte situaţii în care am fost dezavantajaţi. Abia aştept să văd înregistrarea şi modul în care această partidă a fost arbitrată. Oare câte greşeli se mai pot face împotriva noastră? La Clinceni, în etapa precedentă, a fost măcel. În victoria cu CSMS Iaşi, cel mai mare merit îl au băieţii, pentru efortul depus. Nu ne-am mai creat acelaşi număr de ocazii ca în partidele precedente, dar aşa se întâmplă când întâlneşti un adversar poate mai valoros ca tine din punctul de vedere al lotului şi al celorlalţi factori din jurul echipei.

Am câştigat trei puncte extrem de importante în perspectiva play-off-ului. Ieşenii sigur vor fi acolo şi avem astfel rezultat direct favorabil cu ei”, a declarat Ion Răuţă. „Ne-am lovit de o opoziţie acerbă din partea gazdelor, era şi normal să fie aşa. Am fost surprins însă de atitudinea băieţilor mei. Am făcut un joc extrem de slab. Rezultatul e consecinţa prestaţiei noastre şi a atitudinii bune a gazdelor. Farul a meritat victoria. A fost mai implicată în joc, mai concentrată, parcă s-a văzut că şi-a dorit mai mult decât noi să câştige. Sunt puţin confuz, nu ştiu de unde vin relaxarea şi lejeritatea cu care au tratat jucătorii mei meciul. Am multe semne de întrebare. S-au confruntat o echipă motivată şi una aşa, cu un joc parcă fără orizont. Poate pe hârtie, ca nume, arătăm bine, dar pe teren mai e mult de lucru. Trebuie făcută o analiză la obiect, dură, pentru că situaţia se complică”, a punctat şi Costel Enache.

Au urcat un loc în clasament

Celelalte partide ale etapei s-au încheiat cu rezultatele: Unirea Slobozia - ACS Berceni 1-1 (D. Gheorghe 90 / Nistor 71), Dunărea Galaţi - Gloria Buzău 1-2 (C. Neagu 19 / Bârsănel 55, Verdeş 74), Rapid CFR Suceava - Unirea Tărlungeni 1-1 (M. Negru 85 / Elek 5), Rapid Bucureşti - FC Clinceni 1-0 (Ciolacu 59). CF Brăila şi SC Bacău au avut rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 14p, 2. Clinceni - 13p, 3. Iaşi - 12p, 4. Farul - 10p (un loc mai sus faţă de ultima ierarhie), 5. Berceni - 8p, 6. Buzău - 7p, 7. Slobozia - 6p, 8. Brăila - 5p, 9. Suceava - 3p, 10. Tărlungeni - 2p, 11. Galaţi - 1p, 12. Bacău - 0p. În etapa viitoare, Farul întâlneşte în deplasare Unirea Slobozia, miercuri, 9 octombrie, de la ora 15.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii