Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine l-a motivat în carieră pe sportivul constănțean, Horia Tecău „A fost şi un model pentru care părinţii mei m-au dus la tenis“

ro

26 Dec, 2019 09:18 2586 Marime text
Horia Tecău a fost motivat de mic să devină campion.

Fiu de baschetbalist, sportivul din Constanța a cochetat și cu înotul înainte să se dedice total tenisului, potrivit digisport.ro. 

La 9 ani, Tecău a câștigat primul său turneu important, la nivel național, iar premiul i-a fost oferit de o adevărată legendă. 

 "Am adus acasă un casetofon, ţin foarte bine minte, era casetofonul mai mare decât mine, înmânat de Ilie Năstase! Şi pentru mine a fost atunci un moment important. Ilie Năstase a fost un model pentru mine, dar a fost şi un model pentru care părinţii mei m-au dus la tenis pe când eu aveam 6 ani. Ei au crescut în acea perioadă în care Ilie era în vârful acestui sport şi şi-au dorit şi pentru copilul lor să înveţe să joace tenis," a mărturisit Horia Tecău într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Digi Sport.


Horia Tecău a mărturisit că tatăl lui l-a îndreptat spre tenis

Jucătorul care a triumfat la Wimbledon şi US Open, dar şi la Turneul Campionilor a dezvăluit că tatăl său este cel care l-a împins de la spate să devină sportiv.   

"La început nu prea ştiam eu ce se întâmplă, ce fac, îmi plăcea joaca, îmi plăcea colectivul. Cel mai mult m-a ajutat tata, care a făcut şi el sport de performanţă, a jucat baschet, ştia ce benefii aduce sportul. Nu a fost un vis de mic, dar au fost etape pe care le-am parcurs ca să fiu unde am ajuns astăzi," a mai povestit Tecău .


În ianuarie, Tecău va împlini 35 de ani. Fostul lider mondial la dublu are în palmares 37 de trofee, cucerite în perioada 2010-2019.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii