Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BC Athletic Neptun Constanța „Gura de foc“ Devante Wallace, într-o „zi magnifică“. „Practic, el ne-a dus în prelungiri“

ro

25 Nov, 2021 00:00 1972 Marime text

 
  • În ultima partidă jucată în Liga Națională, în etapa a noua, BC Athletic Neptun a întâlnit pe teren propriu CSA Steaua Bucureşti, iar victoria le-a aparţinut oaspeţilor după prelungiri.
  • În meciul cu formația din capitală, Devante Wallace a fost cel mai eficient jucător al gazdelor. 
  • Pentru Gladiatorii din Tomis va urma o pauză până pe 4 decembrie, când formația de pe litoral se va deplasa la Craiova.
 
În sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin, BC Athletic Neptun Constanța va întâlni CSM Galați, întâlnirea derulându-se tur - retur, iar învingătoarea calificându-se în turneul Final Four al întrecerii.
 
Programul din sferturi este următorul: ABC Athletic Neptun Constanța - CSM Galați, SCM Ohma Timișoara - SCM U Craiova, Dinamo București - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM Tg. Jiu / CSO Voluntari - BC CSU Sibiu. Restanța dintre CSO Voluntari și CSM Tg. Jiu, contând pentru faza inaugurală a CRBM, se va juca pe 20 decembrie, în tur echipa ilfoveană impunându-se în deplasare cu scorul de 92-66. Meciurile din sferturi se dispute între 27 și 30 decembrie, iar turneul final a fost programat în perioada 17 - 19 februarie 2022.
 
92-92 după patru sferturi
 
În ultima partidă jucată în Liga Națională, în etapa a noua, BC Athletic Neptun a întâlnit pe teren propriu CSA Steaua Bucureşti, iar victoria le-a aparţinut oaspeţilor după prelungiri, după ce, la finele timpului regulamentar de joc scorul era egal, 92-92. A urmat o repriză de prelungiri, care i-a revenit Stelei, cu 19-15, astfel că echipa din capitală s-a impus cu 111-107. Pe sferturi, scorul în disputa Constanţa - Steaua fusese 23-18, 15-28 (46-38 la pauză pentru oaspeţi), 20-21 şi 34-25.
 
„E un sezon nebun“
 
„Cumva, au controlat tot meciuri, ne-au ținut la șase - opt puncte. Partea bună e că am luptat, am încercat să revenim, am revenit. L-am avut pe Devante Wallace într-o zi magnifică, practic el ne-a dus în prelungiri. În același timp, a ieșit, cu cinci faulturi, în over time, și n-am mai avut gura de foc. Dar și în prelungiri am luptat. Am pierdut la un punct la Pitești și la Timișoara, iar acum în over time. E un sezon nebun. Sunt destul de mulțumit însă de modul în care am luptat. E important că nu cedăm. Le-am spus și băieților, cred că, dacă vom continua să luptăm așa, va ieși soarele și pe strada noastră, într-un final“, a declarat Vlad Corpodean, căpitanul Gladiatorilor din Tomis.
 
În meciul cu CSA Steaua, Devante Wallace a fost cel mai eficient jucător al gazdelor. A făcut un meci solid, reușind 28 de puncte, șapte pase decisive, două intercepții și o recuperare. În același timp, a înscris tripla care a trimis meciul în prelungiri.
 
O revenire fantastică
 
„În primul rând, aș vrea să iau această înfrângere pe mine, e în totalitate vina mea. Am tratat prost anumite momente ale jocului. Îi felicit pe băieți pentru revenire, a fost o revenire fantastică, dar n-ar fi trebuit să ajungem în situația aceasta, am alergat mereu după ei. Norocos am reușit să ducem jocul în prelungiri, unde Steaua a tratat mai bine anumite momente de joc. Am reușit să fim competitivi cu aproape orice echipă, ceea ce ne bucură. Din păcate, avem două meciuri pierdute la un punct și unul pierdut în prelungiri, ne dorim să învățăm să câștigăm aceste meciuri. Sper ca în următoarele meciuri să reușim să fim la fel de competitivi și să câștigăm“, a menționat Alexandru Olteanu.  
 
Pentru BC Athletic Neptun va urma o pauză până pe 4 decembrie, când formația de pe litoral se va deplasa la Craiova pentru meciul din etapa a zecea a Ligii Naționale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)

 
Citește și:
 
BC Athletic Neptun Constanţa cedează cu CSA Steaua Bucureşti după prelungiri (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii