Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant La Coloane, „Partenonul" lui Vasea (galerie+document)

ro

07 Jun, 2011 00:00 6763 Marime text
cap_2.jpgRestaurantul al cărui aspect exterior te duce cu gândul la celebrele Acropole este deschis doar pe perioada sezonului estival, fiind amplasat la ieşirea din complexul Luna Park din Satul de Vacanţă. Dacă veţi lua ca punct de reper Roata Mare din parcul de distracţii, puteţi găsi restaurantul La Coloane imediat lângă aceasta, pe calea de acces dinspre bulevardul Mamaia. Vă puteţi lăsa maşina în parcarea cu plată, aflată la aproximativ zece metri de restaurant.

Terasa este mărginită de o parte şi de alta de jardiniere cu flori, iar accesul se face direct din stradă. În această perioadă a anului, oraşul nostru este invadat la propriu de averse de fulgi de plop, aşa că nu e de mirare că toate terasele şi barurile deschise în aer liber au de suferit, restaurantul La Coloane nefăcând excepţie. Cu toate acestea, terasa este foarte curată, iar mesele sunt aranjate cu bun gust.

După cum spuneam, La Coloane este un restaurant de tip terasă, care la prima vedere sugerează, prin arhitectura abordată, un local cu specific grecesc. Coloanele cu capiteluri corintiene sunt finisate frumos, fără să alunece prea mult înspre kitsch, care dealtfel este un aspect omniprezent în zona Satului de Vacanţă. restaurant_la_coloane_2.jpgSurpriza a venit atunci când, aruncând o privire în meniu, am constatat cu stupoare că mă aflu într-un restaurant cu specific... unguresc! Lucru binevenit în peisajul constănţean, cunoscut ca fiind teritoriul restaurantelor tradiţionale turceşti şi greceşti.

Preţurile sunt mai mult decât rezonabile pentru un restaurant amplasat în această zonă, unde, de obicei, comercianţii sunt puşi pe căpătuială, în defavoarea clienţilor, a căror majoritate o constituie turiştii. Pentru un şniţel „unguresc" de pui, cu garnitură de cartofi piure, o chiflă şi un ice tea, am plătit 21 de lei. Şi asta, în condiţiile în care porţiile sunt imense, fără exagerare. Cele două bucăţi de şniţel unguresc costă 12 lei şi sunt mai mult decât suficiente pentru a-ţi potoli foamea. Garniturile costă în jur de 4 lei, o chiflă costă 50 de bani, iar un suc costă 5 lei. O porţie de gulaş tradiţional unguresc costă 10 lei. Mâncarea este foarte bine preparată şi are un gust excelent.

La Coloane ar fi putut să primească cu uşurinţă 4 stele, dacă ar fi fost amplasat într-o zonă mai potrivită. Nu pot decât să recomand acest restaurant, pentru mâncarea excelentă şi preţurile mici.

Restaurant La Coloane primeşte 3 stele.

Localul funcţionează pe societatea SC Mach 2 Amuzament SRL, în care sunt asociaţi Traian Vasea şi Claudia Mihalcea, care este şi administratorul societăţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii