Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Votul devine produs De ce îşi face Nicuşor Constantinescu reclamă la votul pentru referendum?

ro

23 Jul, 2012 01:44 2048 Marime text
cap_5.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, îşi mediatizează opţiunea de la referendumul din 29 iulie. Pe bulevardele Constanţei au apărut bannere care îl întruchipează pe Constantinescu. Evident, va vota DA.

Judeţul Constanţa s-a remarcat în contextul mai multor scrutine fie prin campaniile electorale mai mult sau mai puţin originale duse de social-democraţi, fie prin pseudoavertismentele acestora, care au însemnat ori Mazăre, ori Băsescu. Nu o dată liderul PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, a pus electoratul în faţa acestei alegeri: fie el, fie Traian Băsescu, avertizând cu plecarea în Brazilia în cazul în care alegătorii vor vota pro Băsescu. Avertisment care, evident, nu s-a concretizat. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost unul dintre cei mai vehemenţi oponenţi ai actualului preşedinte suspendat. Mai nou, mai marele CJC îşi face reclamă la votul pentru referendumul din 29 iulie. Ne spune, mai exact, care va fi opţiunea lui.

„Eu votez DA la Referendum!"

nicusor_afise_2.jpg

Constanţa fierbe. Litoralul fierbe. Fieful PSD fierbe. Judeţul roşu se implică trup şi suflet în organizarea referendumului pentru demiterea şefului statutului din 29 iulie. Spre deosebire de alegerile locale din 10 iunie, în judeţ vor fi organizate cu 34 de secţii de votare mai mult. Surprinzător sau nu, acestea vor fi „găzduite" de hoteluri, autoserviri şi parcuri acvatice. Locuri nu tocmai potrivite pentru un scrutin. Nu degeaba se spune că litoralul este locul unde se va „juca", de fapt şi de drept, acest referendum, mai ales dacă se ţine cont de faptul că maşinăria USL funcţionează la turaţie maximă.

Şi pentru că mai sunt doar câteva zile până la referendum, în municipiul Constanţa au început să apară bannerele şi afişele anti Traian Băsescu. Astfel, pe bulevarde pot fi văzute bannere pe care scrie, roşu pe alb, „Demite-l! Spune DA pe 29 iulie!". Acestea nu sunt asumate de nicio formaţiune politică. Pe lângă ele, tot pe bulevarde, găsim şi afişele cu Nicuşor Constantinescu: „Eu votez DA la Referendum! Constantinescu Nicuşor Daniel, Preşedintele Consiliului Judeţean". E drept, undeva într-un colţ apare şi sigla USL. Totuşi, niciun liberal constănţean nu s-a „cocoţat" pe afişe pentru a-şi face reclamă la votul din 29 iulie. Cât despre Nicuşor Constantinescu, în ce calitate apare pe afişe? De ales plătit din bani publici - preşedinte de Consiliu Judeţean sau de „uselist"? Cine suportă cheltuielile pentru această reclamă în care „produsul" este votul? CJC sau USL?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bobo 23 Jul, 2012 21:41 tipa si urla pe holurile CJ si ale primariei, i se apropie sorocul si lui, ii este frica