Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:12 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Tararache, deputat de Constanţa - „Impotenţa autorităţilor curmă vieţi!“ Politicianul constănţean, după tragicul eveniment de la restaurantul Beirut

ro

16 Apr, 2014 00:00 2757 Marime text
Deputatul de Constanţa Mihai Tararache a susţinut, ieri, în cadrul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică al cărei subiect central gravitează în jurul tragicelor evenimente petrecute la Constanţa în urmă cu mai puţin de două săptămâni, când restaurantul Beirut a ars din temelii, curmând viaţa a trei persoane. În intervenţia sa, deputatul constănţean scoate în evidenţă faptul că, în urma cercetărilor efectuate de diferite instituţii ale statului şi a unor anchete derulate de mass-media constănţene, „au ieşit la iveală o serie de informaţii care arată însă că legea ce reglementează prevenirea şi stingerea incendiilor are lacune ori este prea blândă“, susţine Tararache.

În luarea sa de poziţie, politicianul constănţean precizează că restaurantul funcţiona într-o clădire veche: „O astfel de clădire este cu mult mai expusă unui incendiu cu urmări tragice şi se transformă într-o torţă în doar câteva minute. [...] Proprietarii unor astfel de spaţii deschise publicului nu sunt obligaţi să instaleze sisteme automate de detectare de fum sau diferenţe de temperatură, sisteme care să declanşeze alarmarea personalului şi a clienţilor în caz de incendiu sau sisteme automate de stingere a incendiilor. Existenţa unor astfel de sisteme, care au costuri minime, salvează viaţa oamenilor, ceea ce este cel mai important. Dacă ar fi existat, ar fi salvat viaţa celor trei tinere“, susţine Tararache. În apelul său către colegii parlamentari, el cere Ministerului Administraţiei şi Internelor „să se implice şi să contribuie la îmbunătăţirea legii care reglementează prevenirea şi stingerea incendiilor, cu un accent deosebit pe prevenire.

Cu siguranţă că obligativitatea instalării tuturor sistemelor de protecţie şi alarmare în caz de incendiu, transformarea inspecţiilor de control în vizite regulate de îndrumare şi control ale responsabililor din partea instituţiilor specifice şi implicarea mai mare a autorităţilor locale vor conduce la rezultate cu mult mai bune în scopul prevenirii acestor nenorociri“, susţine deputatul constănţean. De asemenea, el adresează către MAI „să solicite prefectului judeţului Constanţa dispunerea unei verificări generale amănunţite a localurilor de alimentaţie publică, a cluburilor şi a altor asemenea spaţii publice destinate distracţiilor de pe litoralul românesc, în perspectiva apropiatei mini-vacanţe de 1 Mai, dar şi a sezonului estival“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • C. 15 Apr, 2014 23:50 Deci asta este de fapt raspunsul la "de ce nu erau detectoare de monoxide de carbon?"... nu avem legi, deci asteptam sa se intample ceva si dupa aceeia construim legi. Nu lucram pe prevenire, lucram pe proba si efect.