Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naşul de botez va fi Aurel Tătaru Halterofilul Adrian Roşu, de la Farul Constanţa, tată de băiat pentru a doua oară

ro

03 Dec, 2015 00:00 6351 Marime text


Halterofilul Adrian Roşu, de la CS Farul Constanţa, a devenit tată pentru a doua oară. Soţia campionului, Andreea Maria, i-a dăruit tot băiat, bebeluşul urmând a primi prenumele Eduard Alexandru.
 
Al doilea băiat al familiei Roşu a venit pe lume chiar de Ziua Naţională a României şi a avut la naştere 4,210 kilograme şi 53 de centimetri, primind nota zece. Atât bebeluşul, cât şi mămica sunt foarte bine, Andreea Maria născând prin cezariană, la o maternitate privată din Constanţa. Celălalt băiat al halterofilului, David Andrei, are patru ani şi două luni. 

A asistat la naştere din sala de operaţie


„Suntem fericiţi şi împliniţi. Ne bucurăm nespus. Am avut emoţii la fel de mari ca atunci când s-a născut primul nostru copil. În ambele situaţii, am asistat la naştere din sala de operaţie. Ambilor copii le urăm să crească frumoşi şi sănătoşi. În fiecare zi, ne umplu sufletele de fericire“, a declarat Adrian Roşu (33 de ani). Cel mai nou membru al familiei Roşu va fi botezat de un alt halterofil (dar şi antrenor) de la CS Farul, Aurel Tătaru, şi de soţia acestuia. Bun prieten cu Adrian, Tătaru l-a şi cununat pe acesta, iar apoi i-a creştinat primul fiu. Naşul de botez al lui Adrian Roşu aparţine şi el lumii halterelor constănţene, fiind antrenorul Nicolae Căpriceru. „Îmi voi îndruma fiii spre un sport, dar, dacă vor practica vreo disciplină, ei vor alege care va fi aceea. Nu-i voi obliga să facă haltere, cum nici tatăl nostru nu ne-a obligat, pe mine şi pe fratele meu, să urmăm acest sport“, a mai spus fericitul tătic.

Primul titlu de campion, cucerit la 14 ani


Multiplu campion naţional (la toate categoriile de vârstă), Adrian Roşu a început halterele la 12 ani, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa. Primul său antrenor a fost Mircea Roşu. Adrian era însă de mai mulţi ani în contact cu halterele, graţie tatălui său, Vasile Roşu (55 de ani în prezent), şi el un mare performer al acestui sport, primul campion mondial al României la haltere, titlu cucerit în 1979. Vasile Roşu are doi băieţi, Adrian şi Alexandru, şi amândoi au urmat halterele. Fiul cel mare, Adrian, a obţinut primul său titlu de campion naţional la 14 ani, la cadeţi. La nivel juvenil, pe lângă LPS, Adrian a reprezentat şi Rapid Bucureşti, iar la seniori, în afară de CS Farul, a evoluat şi la Dinamo Bucureşti (până acum cinci ani). Cele mai bune performanţe internaţionale ale lui Adrian sunt locul patru la Campionatele Mondial şi European de juniori şi poziţia a treia ocupată la o cupă internaţională desfăşurată la Cardiff, „Dragonul de Aur“.

Alexandru Roşu a evoluat la Jocurile Olimpice 


Alexandru Roşu e mai mic cu cinci ani decât Adrian. A ieşit şi el campion al României la toate categoriile de vârstă, iar în prezent activează la Dinamo Bucureşti. Ca şi fratele său, Alexandru a început halterele tot cu Mircea Roşu, la LPS Constanţa, iar apoi a lucrat cu Nicolae Căpriceru, la CS Oil Terminal Constanţa. În 2008, a evoluat la Jocurile Olimpice de la Beijing (la categoria 69 kg), iar de curând a participat la Campionatul Mondial de seniori de la Houston (SUA), unde evoluţia sa de la categoria 77 kg i-a adus României cinci puncte, întrecerea americană fiind criteriu de calificare la JO din 2016. În 2014, Alexandru a urcat pe podium la Campionatul Mondial Universitar din Thailanda, cucerind două medalii de argint (la aruncat şi la total) şi una de bronz (la smuls), la categoria 77 kg. De asemenea, este multiplu medaliat la Campionatele Europene (de juniori, tineret şi seniori).       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii