Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Fântânele, din județul Constanța, a rămas fără Consiliu Local Mai mulți aleși locali au demisionat, iar ultimii patru au fost radiați din PNL. Cu toții și-au pierdut mandatele!

ro

21 Mar, 2024 17:00 1560 Marime text
  • Unii dintre aleșii locali au demisionat pe parcursul ultimele luni, iar ultimii și-au pierdut mandatul după ce au fost radiați din registrul membrilor PNL, ca urmare a neplății cotizațiilor, după cum a precizat pentru ZIUA de Constanța, secretarul general al organizației, deputatul Marian Crușoveanu
  • Desființarea de facto a Consiliului Local s-a petrecut la scurt timp, după ce primarul localității, Adrian Roșu, ex-PNL, a anunțat că la alegerile din 9 iunie va candida din partea PSD
  • În curând, UAT Fântânele nu va mai avea nici secretar, după ce acesta și-a cerut transferul în cadrul altui UAT din județ
 


 
Comuna Fântânele a rămas fără Consiliu Local. Unii dintre aleșii locali au demisionat pe parcursul ultimele luni, iar ultimii și-au pierdut mandatul, după ce au fost radiați din registrul membrilor PNL, ca urmare a neplății cotizațiilor, după cum a precizat pentru ZIUA de Constanța, secretarul general al organizației, deputatul Marian Crușoveanu.
 
Desființarea de facto a Consiliului Local s-a petrecut la scurt timp, după ce primarul localității, Adrian Roșu, ex-PNL, a anunțat că la alegerile din 9 iunie va candida din partea PSD.
 
Primarul comunei a declarat la rândul său, pentru ZIUA de Constanța, că aceasta nu este singura problemă. După ce a rămas fără Consiliu Local, în curând, UAT Fântânele nu va mai avea nici secretar. Acesta și-a cerut transferul la un alt UAT din județ.
 
Inițial, și-au dat demisia doi de la PSD, apoi unul de la Pro România, pe parcurs au mai demisionat alți 3 de la PNL și alți doi de la PSD. Ultimilor 4 consilieri liberali le-au încetat mandatele, după ce am anunțat că plec la PSD. Aveam nevoie de cel puțin 7 aleși locali pentru a funcționa Consiliul Local. Mai grav este că niciun partid nu mai avea nici supleanți, pentru ca aceștia să fie validați și să punem continua activitatea.

Voi continua să lucrez prin dispozitie de primar, însă, atunci când voi avea de aprobat indicativi tehnico-economici, nu voi avea ce să mai fac. Probabil s-a ajuns la această situație pentru că am decis să plec la PSD. Oamenii vor decide dacă am făcut sau nu o alegere greșită”, a spus Adrian Roșu.
 
Între timp, pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă, prefectul județului Constanța a înregistrat mai multe dosare care au ca obiect - validare mandat consilier, încetare mandat.

O parte dintre aceștia îi vizează pe aleșii locali de la Fântânele.
 
Este vorba despre dosarele numerele: 7649/212/2024, 7651/212/2024, 7652/212/2024, 7650/212/2024 și 7653/212/2024.
 
Magistrații nu au stabilit deocamdată termene în aceste dosare.
 
PRECIZĂRI:
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD„Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

 Primarul PMP al comunei Costinești ar putea candida pentru un nou mandat din partea PSD Constanța

Primarul de la Cogealac, Cati Hristu va candida pentru un nou mandat din partea PSD Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii