Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Structură condusă de procurorul constănțean Adina Florea Nu se mai caută procurori pentru Secția Specială. Nici șef

ro

09 May, 2020 00:00 1464 Marime text

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a decis în legătură cu situația de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, unitate a Parchetului Generală condusă pentru o perioadă, anul trecut, de magistratul constănțean Adina Florea. Cu majoritate de voturi, CSM a decis în ședința de plen că nu se impune organizarea concursului pentru numirea în funcția de procuror șef al Secției Speciale. Hotărârea a fost adoptată cu 11 voturi exprimate în sensul că nu se impune organizarea concursului și alte opt voturi exprimate în favoarea organizării acestuia.
În cadrul aceleiași ședințe, același for decizional a stabilit că nu se impune nici organizarea concursului pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție la nivelul Secției Speciale a magistraților. Și pentru acest concurs, 11 magistrați au votat că nu se impune organizarea, în timp ce alți 8 membri CSM au fost de o părere contrară.
În aceste condiții, cel puțin pentru moment, nu se vor organiza concursuri nici pentru funcția de șef și nici pentru posturile de execuție existente la nivelul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
Vă reamintim, la ultimul concurs organizat de către CSM pentru funcția de procuror șef al SIIJ, magistratul constănțean Adina Florea, ce ocupase funcția de adjunct al Secției și a asigurat conducerea acesteia după plecarea magistratului Gheorghe Stan la Curtea Constituțională, a obținut cel mai mare punctaj. Cu toate acestea, validarea rezultatelor nu a avut loc niciodată, ca urmare a imposibilității întrunirii ședinței de Plen a CSM. În această situație, după luni bune, în decembrie 2019, procurorul Adina Florea a decis să se retragă din procedura de numire în funcția de procuror șef al SIIJ.
 

Citește și:

CSM caută, din nou, șef pentru Secția Specială. Ce a declarat magistratul Adina Florea pentru ZIUA de Constanța

Șase procurori pentru 4.000 de dosare:
Ce a făcut în 2019 structura ce îl anchetează pe șeful DNA Constanța, magistratul Andrei Bodean

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii