Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a decis! Plenul CSM trimite Inspecția Judiciară în control la instanțe și parchete. Iată motivul

ro

13 Jun, 2020 09:53 1632 Marime text

•    Sunt supuse controlului dosarele începând din 1 februarie 2014 la zi.

Instanțele și parchetele din întreaga țară vor fi supuse unui control din partea inspectorilor judiciari. Decizia a fost luată chiar de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii și vizează modalitatea de soluționare și, respectiv, de investigare a dosarelor privind infracțiuni la viața sexuală cu victime minore.
Potrivit informațiilor oficiale puse la dispoziție de CSM, vor fi analizate cauzele aflate pe rolul instanțelor și parchetelor în perioada 1 februarie 2014 la zi.
Vor fi analizate aspecte precum aprecierea consimțământului ca fiind valabil sau nevalabil prin raportare la vârsta victimei, standardele de probațiune care conduc la dispunerea unei soluții de trimitere în judecată sau de tragere la răspundere penală ori, dimpotrivă de netrimitere în judecată sau de achitare în aceste cauze, respectarea dispozițiilor legale cu privire la modalitatea de audiere a părților vătămate minore, dar și alte aspecte. Toate aceste obiective vor fi raportate la soluțiile definitive adoptate de instanțe sau parchete în aceste cauze.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii