Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a ajuns și aici Arhiepiscopia Tomisului așteaptă verdictul Judecătoriei Constanța pentru sfânta împărtășanie

ro

20 Jan, 2021 00:00 2544 Marime text
  • Judecătoria Constanța va pronunța o decizie pe data de 1 februarie 2021.
  • Este vorba despre procesul intentat Arhiepiscopiei de către Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, înregistrat la instanță sub indicativul 10324/212/2020.
  • Obiectul dosarului este reprezentat de „acțiune în răspundere delictuală“.
  • Paralel cu acest demers, reprezentanții Asociației au inițiat un alt proces pentru a obține o decizie din partea judecătorilor care să stopeze efectuarea ritualului împărtășaniei, „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.
  • Solicitarea respectivă a fost respinsă definitiv, iar acum a venit momentul ca judecătorii să pronunțe o primă sentință cu privire la acțiunea în răspundere delictuală reclamată de Asociație.
 
Secția civilă a Judecătoriei Constanța este așteptată să se pronunțe pe data de 1 februarie 2021 în procesul legat de ritualul Sfintei împărtășanii, în Arhiepiscopia Tomisului.
 
Este vorba despre procesul intentat Arhiepiscopiei de către Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, înregistrat la instanță sub indicativul 10324/212/2020.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „acțiune în răspundere delictuală“. Părți sunt Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință, în calitate de reclamant, și, respectiv, Macedon (Teodosie) Petrescu și Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de pârâți.
 
Cazul a fost deschis la Judecătoria Constanța la data de 25 mai 2020, pe fondul epidemiei de coronavirus ce a afectat România.
 

Stoparea împărtășaniei, „dacă nu sunt respectate condițiile“

 
Paralel cu acest demers, reprezentanții Asociației Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință au inițiat un alt proces, în regim de urgență, pentru a obține o decizie, din partea judecătorilor, care să stopeze efectuarea ritualului împărtășaniei, „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (...), de Institutul Național de Sănătate Publică (...), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de MS și MAI“.
 
Solicitarea respectivă a fost respinsă definitiv, iar acum a venit momentul ca judecătorii să pronunțe o primă sentință cu privire la acțiunea în răspundere delictuală reclamată de Asociație.
 
Mai trebuie menționat că, paralel cu dosarele civile, Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a formulat și diverse plângeri penale, privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor“, însă dosarele au fost clasate.
 
La termenul din 18 ianuarie 2021, desfășurat la Judecătoria Constanța, instanța a anunțat că va pronunța o soluție în proces la data de 1 februarie 2021.
 
Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară de către oricare dintre părțile din dosar.
 
Citește și:

ÎPS Teodosie oprit de poliție în drum spre Ion Corvin

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii