Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rudele îndoliate cer 12 milioane de euro de la MApN! Dosarul celor nouă militari care au murit în judeţul Sibiu se va rejudeca

ro

29 Nov, 2021 00:00 10005 Marime text

 
  • Zilele trecute s-au împlinit șapte ani de la producerea acestei catastrofe, în care decedat 9 militari, singurul supravieţuitor fiind mecanicul de bord al elicopterului.
 
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis ca dosarul în care familiile militarilor implicaţi în accidentul aviatic de pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, (21 noiembrie 2014) eveniment în urma căruia nouă militari au murit, iar altul a fost grav rănit, au dat în judecată Ministerul Apărării Naţionale, să fie rejudecat.
 
Familiile îndoliate cer Ministerului Apărării Naţionale 12.000.000 de euro cu titlul de despăgubiri pentru repararea unor prejudicii fără caracter patrimonial şi 25.000 de lei cu titlul de despăgubiri reprezentând pagube materiale.
 
Potrivit deciziei Curții Supreme, dosarul va fi rejudecat de Curtea de Apel Cluj – Secţia I civilă, instanță ce a respins inițial acţiunea formulată de rudele militarilor implicaţi în accidentul aviatic.
 
De precizat că acest dosar a fost soluționat în primă instanță de Tribunalul Cluj, prin respingerea acțiunii. 
 
Magistraţii arată, printre altele, că familiile militarilor implicaţi în accident nu au făcut dovada faptului că evenimentul care a provocat accidentul aviatic putea fi prevăzut sau evitat, în condiţiile în care, aşa cum s-a reţinut în încheierea nr. 80/10.11.2017 a Tribunalului Cluj, buletinul meteorologic informativ din data de 21.11.2014, care conţinea evoluţia condiţiilor meteorologice în ziua respectivă de la aerodromul Câmpia Turzii şi pe traiectul misiunii, Câmpia Turzii, permitea decolarea, continuarea zborului şi efectuarea misiunii în condiţii favorabile de siguranţă, până la poligonul (...).
 
Pentru toate motivele expuse mai sus, Tribunalul Cluj a considerat că în cauză nu sunt îndeplinite condiţiile menţionate mai sus pentru angajarea răspunderii civile delictuale în sarcina Ministerului Apărării Naţionale, motiv pentru care a respins, ca neîntemeiată, acţiunea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Militar profesionist, eliminat din sistem pentru că era prea gras! A pierdut procesul definitiv
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii