Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci persoane au murit după impactul dintre un avion al Gărzii de Coastă japoneze cu un avion de pasageri

ro

02 Jan, 2024 14:50 822 Marime text
Foto: X (TWITTER)Cinci dintre cei şase ocupanţi ai unui avion al Gărzii de Coastă japoneze au murit după ce aeronava loc s-a ciocnit marţi cu un avion de pasageri al companiei Japan Airlines la sol pe Aeroportul Haneda din Tokyo, a anunţat ministrul japonez al Transporturilor, Tetsuo Saito, potrivit AFP şi DPA, informează Agerpres.ro

"Pilotul (avionului Gărzii de Coastă - n.r.) a reuşit să scape", fiind grav rănit, dar celelalte cinci persoane aflate la bord "au murit", a spus oficialul nipon.


Toţi cei 367 de pasageri şi 12 membri ai echipajului aeronavei JAL516 a Japan Airlines au reuşit să se evacueze "în siguranţă" din aeronavă, a adăugat ministrul.

Zborul 516, un avion de linie care venise de la Hokkaido, în nordul Japoniei, a luat foc pe pistă şi, în cele din urmă, a ars complet.

Conform postului de televiziune TBS, aeronava Gărzii de Coastă transporta materiale spre zona seismică de pe coasta de vest a ţării. Cel puţin 48 de persoane au murit într-o serie de cutremure în zonă începând din ziua de Anul Nou.

Tokyo-Haneda este unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din capitala japoneză şi unul dintre cele mai aglomerate din lume.

Accidentele în care sunt implicate avioane de linie sunt extrem de rare în Japonia. Cel mai grav dintre acestea a avut loc în 1985, când un avion Japan Airlines s-a prăbuşit între Tokyo şi Osaka, omorând 520 de persoane, unul dintre cele mai grave dezastre aeriene din lume.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Imagini șocante! Avion cu peste 300 de pasageri la bord, în flăcări pe un aeroport din Tokyo (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii