Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 ani de la tragedia aviatică de la Tuzla! 12 militari au pierit într-un cumplit accident (GALERIE FOTO)

ro

05 Jul, 2023 14:43 1094 Marime text
Foto: Forțele Navale RomâneForțele Navale Române, împreună cu Forțele Aeriene Române și Forțele pentru Operații Speciale, i-au comemorat miercuri, 5 iulie, pe cei doisprezece Eroi care și-au pierdut viața în urmă cu 13 ani, în tragicul accident aviatic produs în proximitatea Aerodromului de la Tuzla.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale, la ceremonia militară și religioasă, organizată la Tuzla, delegația Forțelor Navale Române a fost condusă de comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, care a dat citire mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, transmis pentru a menține vie amintirea celor doisprezece bravi aviatori și scafandri de luptă.

Au fost comemoraţi eroii marinari căpitanul (post-mortem) Liviu Antim, aspirantul (post-mortem) Florin Cișmașu, aspirantul (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirantul (post-mortem) Băduț Papuc, aspirantul (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirantul (post-mortem) Cătălin Chioveanu, aspirantul (post-mortem) Vlăduț Sărman și aspirantul (post-mortem) Cozmin Florescu care au făcut parte din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și care au executat numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, precum și generalul de flotilă aeriană (post-mortem) Nicolae Jianu, căpitan-comandorul (post-mortem) Cătălin Vicenţiu Antoche, căpitanul (post-mortem) Lavinia Guiţă, sublocotenentul (post-mortem) Răzvan Rângheţ care au făcut parte din echipajul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc.

„La peste un deceniu de când am pierdut o echipă exemplară de profesioniști, avem obligația de a nu da uitării sacrificiul lor. Totodată, avem datoria de a transmite, din generație în generație, povestea celor opt scafandri de luptă, care, în timpul carierei lor, au îndeplinit cu succes numeroase misiuni pe teritoriul României, în afara granițelor țării, în largul Mării Negre, în apele Dunării, precum și în îndepărtatele și primejdioasele teatre de operații din Irak și Afganistan.
Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către eroii noștri care au slujit Patria chiar cu prețul vieții și au devenit, în luna iulie a anului 2010, ancore în timp pentru generațiile viitoare. De asemenea, transmit întreaga mea compasiune familiilor lor pentru pierderea celor dragi și le mulțumesc pentru modul demn în care au știut să treacă peste momentele grele și să meargă mai departe, păstrând vie amintirea eroilor noștri de la Tuzla. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Cinste și onoare memoriei lor!”, a transmis șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait.

Citește și: 

MApNComemorare a militarilor decedați în accidentele aviatice de la Tuzla și Buzău. „Cinste şi onoare memoriei Eroilor noştri!”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii