Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul împotriva City Managerului Constanței, dar și a primarului, amânat de judecători

ro

10 Oct, 2022 00:00 1335 Marime text
  • Analizat de judecători la mijlocul lunii septembrie, dosarul a fost amânat pentru data de 24 noiembrie 2022, pentru a se lua cunoștință de precizările și înscrisurile depuse la dosar.
  • Orice decizie va lua Tribunalul Constanța în acest litigiu, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au hotărât să amâne pentru finele lunii noiembrie 2022 procesul deschis de un om de afaceri din oraș împotriva Municipiului Constanța prin Primar, a Primarului Municipiului Constanța, dar și City Managerului Municipiului Constanța, sub indicativul 2219/118/2022.
 
Analizat de judecători la mijlocul lunii septembrie, dosarul a fost amânat pentru data de 24 noiembrie 2022, pentru a se lua cunoștință de precizările și înscrisurile depuse la dosar.
 
În acest condiții, procesul se va relua pe 24 noiembrie 2022, de la ora 12.00.
 
Așa cum am precizat în edițiile anterioare, cazul a fost deschis de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, acțiunea vizând pretenții și obligația de a face, iar suma solicitată în proces „nefiind mică“, după cum declara afaceristul, contactat de ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la instanță.
 
Dosarul 2219/118/2022
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și, respectiv, cu City Manager al Municipiului Constanța.
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat Sorin Ionuț Barbu, pentru ZIUA de Constanța, la momentul înregistrării dosarului la Tribunal.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
Orice decizie va lua Tribunalul Constanța în acest litigiu, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată de Seaview Media SRL controlată de Ionuț Barbu. Când începe procesul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii