Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constanței și City managerul, dați în judecată de Seaview Media SRL controlată de Ionuț Barbu. Când începe procesul

ro

15 Jun, 2022 00:00 1960 Marime text
  • Procesul va începe la data de 15 septembrie 2022 și, dacă nu sunt motive de amânare, instanța ar putea să judece cazul și chiar să pronunțe o hotărâre în sensul admiterii sau respingerii acțiunii în aceeași zi.
  • Este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu
  • „Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Magistrații Tribunalului Constanța au stabilit data primei înfățișări în procesul în care primarul Constanței și City managerul au fost dați în judecată într-o acțiune vizând pretenții și obligația de a face, suma solicitată în proces „nefiind mică“, spun reclamanții.
 
Procesul va începe la data de 15 septembrie 2022 și, dacă nu sunt motive de amânare, instanța ar putea să judece cazul și chiar să pronunțe o hotărâre în sensul admiterii sau respingerii acțiunii în aceeași zi.
 
În speță, este vorba despre dosarul cu indicativul 2219/118/2022, deschis în Contencios administrativ și fiscal de către compania Seaview Media, controlată de omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar, Primarul Municipiului Constanța și, respectiv, cu City manager al Municipiului Constanța.
 
După ce s-a parcurs etapa prealabilă stabilirii primului termen, instanța a decis, în urma repartizării aleatorii a dosarului, ca acesta să fie analizat la data de 15 septembrie 2022, de la ora 12.00, dosarul fiind în atenția Completului CA6 al Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, contactat telefonic la momentul înregistrării dosarului în instanță, omul de afaceri Sorin Ionuț Barbu a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că sunt mai multe litigii pe care compania Seaview Media le are cu municipalitatea.
 
Ce spune reclamantul
 
„Dacă îmi amintesc corect, în acest nou dosar solicităm o sumă de bani de la domnul primar și doamna Ovanesian (nr., Felicia Ovanesian, City manager al Constanței), fiind vorba despre o consecință a dosarului în care a fost anulată definitiv dispoziția 5300 a primarului, dispoziție privind panourile publicitare“, a explicat afaceristul.
 
În continuare, acesta a precizat că „drept consecință a constatării definitive a ilegalității acelei dispoziții, s-a născut acest proces, căci acea dispoziție mi-a cauzat daune și prejudicii pe care acum încerc să le recuperez prin instanță“.
 
„Niște colegi de-ai noștri au făcut o expertiză și s-a ajuns astfel la suma stabilită drept prejudiciu pe care putem să o susținem în instanță. Nu îmi aduc aminte exact suma, dar pot să vă spun că nu este una mică“, a mai precizat Ionuț Barbu.
 
Totodată, acesta a spus că rămâne de văzut ce se va decide în instanță.
 
Amintim aici că, în dosarul 1225/118/2021*, compania lui Ionuţ Barbu a solicitat suspendarea şi, respectiv, anularea Dispoziţiei nr. 5300/23.12.2020 a Primarului Municipiului Constanţa.
 
Prin respectiva dispoziție, primarul Vergil Chiţac a dispus „identificarea tuturor panourilor publicitare situate pe domeniul public, cu evidențierea celor pentru amplasarea cărora a fost eliberată autorizație de construcție și celor amplasate fără AC și somarea reclamantei (nr., Seaview Media) și a celorlalți agenți economici care le exploatează, să procedeze la desființarea acestora într-un termen de 48 de ore de la primirea somației/notificării“.
 
La începutul lunii februarie 2022, Curtea de Apel Constanţa, în completul C4 Recurs, format din magistraţii Ecaterina Grigore, Roxana Nicoleta Bacu și Ramona Poppa, a decis să admită recursul declarat în cauză de compania al cărei acţionar majoritar este omul de afaceri Sorin Ionuţ Barbu.
 
Decizia Curţii de Apel a fost definitivă şi a venit să contrazică total prima decizie pronunţată de Tribunalul Constanţa, prin care acţiunea Seaview fusese respinsă.
 
În prezent, rămâne de văzut ce decizie va lua Tribunalul Constanța în dosarul privind pretențiile ridicate față de edil și de city manager de către compania deținută de Barbu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consiliul Local Constanța și-a anulat în instanță o hotărâre proprie! Pe cine vizează acțiunea (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii