Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:38 23 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Părinţii copiilor din dosarul „Micul Regat”, amendaţi pentru că îl recuză „cu rea-credinţă“ pe judecătorul Arhip

ro

12 Nov, 2016 00:00 1315 Marime text
Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, din Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“, unde mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi chiar de angajatele unităţii, a fost recuzat, ieri, pentru a treia oară de părinţii minorilor. Cererea de recuzare va fi analizată de un alt judecător al Judecătoriei Constanţa.
 
Amintim că Alexandru Bogdan Arhip a mai fost recuzat în prezenta cauză, de două ori, de părinţii copiilor care ar fi fost abuzaţi de angajatele grădiniţei „Micul Regat”, însă cererile au fost respinse. În acest context, este de precizat că judecătorul Cristian Lungu, de la Judecătoria Constanţa, învestit cu soluţionarea ultimei cereri de recuzare, a dispus amendarea părinţilor cu amendă judiciară în cuantum de câte 500 de lei fiecare, „pentru exercitarea cu rea-credinţă a dreptului procesual de a cere recuzarea judecătorului“.
 
Cu toate acestea, amenda aplicată de instanţă nu i-a descurajat pe părinţi, iar ieri au formulat o nouă cerere de recuzare a judecătorului Arhip. Tot pentru termenul de ieri, Jandarmeria Română a mers după copiii din prezenta cauză, conform dispoziţiilor date de judecătorul Alexandru Bogdan Arhip, însă nici cei mici şi nici părinţii lor nu au fost găsiţi acasă.
 
În dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“ au fost trimise în judecată următoarele persoane: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
 
Amintim că acest dosar l-a trimis pe judecătorul Arhip în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, mai multe detalii putând fi citite accesând link-ul de mai jos.
 
Exclusiv
Inspecţia Judiciară face public raportul întocmit în cazul judecătorului constănţean Alexandru Arhip

Ti-a placut articolul?

Comentarii