Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:31 20 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Exclusiv Inspecţia Judiciară face public raportul întocmit în cazul judecătorului constănţean Alexandru Arhip

ro

09 Nov, 2016 15:18 6000 Marime text
La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Inspecţia Judiciară face public raportul întocmit în cazul judecătorului Alexandru Bogdan Arhip, magistratul pe masa căruia se află cazul devenit cunoscut drept „Grădinița Groazei“.

Amintim că judecătorul constănțean a ajuns în atenția Inspecției Judiciare după ce, în repetate rânduri, a citat cu mandate de aducere copiii ce ar fi fost abuzați în cadrul „Grădiniței Groazei“, pentru a fi audiați în calitate de părți vătămate în proces.
 
Iată nota Inspecţiei Judiciare

„La 9 noiembrie 2016, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Arhip Bogdan Alexandru de la Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a cu aplicarea art. 991 alin. (2) şi art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, reţinându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză“.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii