Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:52 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu şi judecătorii din Constanţa în momentele-cheie (rechizitorii)

ro

10 Sep, 2016 00:00 1999 Marime text
Nu este pentru prima dată când, în Bucureşti, Nicuşor Constantinescu se află în faţa unor judecători din Constanţa!
 
Curtea de Apel Bucureşti a amânat, pentru data de 30 septembrie, judecata în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, magistrat al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat, în primă instanţă, pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), la şase ani de închisoare. Tot în acest dosar, Adrian George Gâmbuțeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.
 
Noii judecători ai acestei cauze sunt, potrivit unor surse, Doiniţa Luminiţa Niţu şi Alin Nicolescu Sorin, de la Curtea de Apel Bucureşti. Conform informaţiilor noastre, Doiniţa Luminiţa Niţu este fost judecător al Judecătoriei Constanţa.
 
În acest context, readucem în atenţie un material publicat de cotidianul ZIUA de Constanţa pe data de 9 februarie 2009:
Magistraţi bogaţi, magistraţi săraci
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, la jumătatea lunii martie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că a „luat act de decizia nr. 573/01.03.2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal, şi, în consecinţă, a dispus punerea în executare a acestei decizii, în sensul emiterii unei hotărâri privind recunoaşterea gradului profesional de judecător de curte de apel doamnei judecător Niţu Doiniţa Luminiţa, începând cu data de 1.11.2015, şi promovarea sa efectivă (n.r. de la Tribunalul Bucureşti) la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a Penală, începând cu data de 1.04.2016“. Mai departe, prin Hotărârea Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti nr. 89 din data de 5 aprilie 2016, Doiniţa Luminiţa Niţu a fost repartizată, începând cu data de 1 aprilie 2016, la Secţia a II-a Penală a Curţii de Apel Bucureşti.
 
Oricare va fi decizia luată de Doiniţa Luminiţa Niţu şi Alin Nicolescu Sorin, aceasta va fi definitivă.
 
Nu este pentru prima dată când, la Bucureşti, Nicuşor Constantinescu se află în faţa unor judecători din Constanţa! Astfel, pe data de 19 martie 2014, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost reţinut de DNA în dosarul mai sus precizat, alături de fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. Pe data de martie 2014, DNA i-a prezentat pe cei doi Tribunalul Bucureşti, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.
 
Propunerea de arestare a fost trimisă spre soluţionare judecătorului Raul Alexandru Nestor, din cadrul Tribunalului Bucureşti, care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu, însă a decis încarcerarea lui Gâmbuțeanu, acesta fiind eliberat ulterior.
 
Raul Alexandru Nestor a fost numit judecător la Judecătoria Constanţa, prin decret prezidenţial, la data de 14 aprilie 2004. Ulterior, acesta a plecat în capitală, la Judecătoria Sectorului 2. În octombrie 2008, Raul Alexandru Nestor a participat la concursul de promovare în funcţii de execuţie, fiind promovat de Consiliul Superior al Magistraturii la Tribunalul Bucureşti.
 
Alin Nicolescu Sorin, cel de-al doilea magistrat care va soluţiona dosarul fostului şef al CJC, a decis, în urmă cu puţină vreme, ca Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să rămână în stare de arest preventiv. Căpăţînă a fost arestat preventiv Florentina Ivăncioiu, judecător al Tribunalului Bucureşti, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa.
 
Aşa cum precizam şi în ediţiile anterioare, în prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. În dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de detenţie. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Citeşte şi 
 
Judecătorul care a respins arestarea lui Nicuşor Constantinescu este din Constanţa (document)
 
Dănuţ Căpăţînă se întoarce vineri la Constanţa? Iată cine i-ar putea reda libertatea fostului şef al Spitalului Judeţean! (referat propunere arestare)
 
Ce SMS-uri trimitea din SUA fostul preşedinte
Soţia unui fost primar şi secretarul CJC, audiaţi în dosarul lui Constantinescu

 
Nicușor Constantinescu, apărat în instanță de fosta șefă anti-mafia, Alina Bica
  
Nicuşor Constantinescu, azi, la Curtea de Apel Constanţa. Veştile din capitală nu sunt bune deloc (rechizitorii)
 
Cererile lui Nicuşor Constantinescu, judecate pe 27 octombrie (rechizitorii)
 
Consiliul Judeţean l-a dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Câţi bani vrea să recupereze CJC de la fostul preşedinte (rechizitorii)
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii