Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:34 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererile lui Nicuşor Constantinescu, judecate pe 27 octombrie (rechizitorii)

ro

06 Sep, 2016 00:00 1171 Marime text
Damian Mitea şi Ciprian Coadă, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, vor analiza, pe data de 27 octombrie, cele două contestaţii în anulare formulate de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, împotriva deciziei prin care a fost condamnat definitiv la cinci ani de detenţie, în dosarul CMZ.
 
Una dintre solicitări a fost programată pentru ieri, însă cauza a fost amânată pentru finele lunii.
 
Cererile fostului şef al CJC, căi de atac extraordinare împotriva unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, au fost trimise spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Aşa cum precizam şi în ediţiile anterioare, în prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.
 
În procesul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, Constantinescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, iar în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, a primit şase ani de detenţie, în primă instanţă. În dosarul în care a fost deferit Justiţiei alături de mai mulţi şefi din Consiliul Judeţean, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 15 ani de detenţie. În total, în prezenta cauză, instanţa din capitală a dictat peste 70 de ani de închisoare. Pedepsele nu sunt definitive.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Ti-a placut articolul?

Comentarii