Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Halep, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

ro

31 Mar, 2022 00:00 5596 Marime text

 
  • Firma lui Halep ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța.
 
Procurorii din cadrul D.N.A. – Secţia de Combatre a Corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Halep, în perioada presupuselor fapte administrator al SC DDD Fast Complet SRL! Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța, instanță care a stabilit noul termen pentru data de 24 mai 2022, pentru ca apărătorul inculpatului să formuleze în scris tezele probante în ceea ce priveşte nota de probatorii exprimată la termenul trecut de judecată).
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data mediatizării cauzei, SC DDD Fast Complet SRL, fondată în 2012, (inactivă fiscal) are sediul social în Municipiul Constanţa, pe strada Maramureş, și se ocupă de „activităţi generale (nespecializate) de curăţenie interioară a clădirilor“. SC DDD Fast Complet SRL este controlată de Halep Mihai, cu 90 % din capitalul social, și de Halep Zoița, cu 10% din capital.
 
Amintim că la începutul lunii noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (2 fapte), participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene. În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate. Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive. Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Afaceriști din Constanța, acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA. Condamnări
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii