Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 27 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Începe judecata în dosarul penal al lui Halep Mihai. Acuzațiile DNA

ro

26 Nov, 2021 00:00 809 Marime text


 
  • Potrivit Confidas.ro, Halep Mihai apare în Retro Impex SRL, Dinca Universal SRL, DDD Fast Complet SRL, Gemipet SRL, Ecomot Clar SRL, Euro Asia Line Co SRL și în SC DCA SRL.
 
 
Începe procesul în dosarul penal în care Mihai Halep a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.N.A. – Secţia de Combatre a Corupţie! Decizia a fost luată ieri, 25 septembrie 2021, de Tribunalul Constanța, care a constatat legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi a administrării probelor. Pe cale de consecință, tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat.
 
Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  
Mihai Halep, în perioada presupuselor fapte administrator al SC DDD Fast Complet SRL, a fost trimis în judecată, conform deciziei tribunalului, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de: „participație improprie, în formă continuată, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, (...), referitoare la fapte comise în județul Tulcea; participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, (17 acte materiale), referitoare la fapte comise în județul Tulcea, participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată, (27 acte materiale), referitoare la fapte comise în jud. Constanța; participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată, (25 acte materiale, nu 27 ca la infracțiunea de rezultat, întrucât la Primăria Oltina, conform răspunsului acesteia, nu s-a încheiat dovadă de recepție, iar la Primăria Crucea la unul din cele 3 contracte plătite din fonduri europene, nu s-a întocmit dovadă de recepție), referitoare la fapte comise în județul Constanța, toate patru în concurs real“, conform minutei judecătorești.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 25 noiembrie 2021, SC DDD Fast Complet SRL, fondată în 2012, (inactivă fiscal) are sediul social în Municipiul Constanţa, pe strada Maramureş, și se ocupă de „activităţi generale (nespecializate) de curăţenie interioară a clădirilor“.
 
SC DDD Fast Complet SRL este controlată de Halep Mihai, cu 90 % din capitalul social, și de Halep Zoița, cu 10% din capital.
 
Date financiare
 

2013
 
Cifra de afaceri: 1.051.936 lei
Cheltuieli: 843.620 lei
Profit net: 173.846 lei
Angajați: 1  
 
2012
 
Cifra de afaceri: 1.646.669 lei
Cheltuieli: 2.204.489 lei
Profit net: -557.820 lei
Angajați: 2
 
Potrivit Vrajitorul.eu, SC DDD Fast Complet SRL a fost fondată în baza cererii nr. 505632 din data 17.02.2012, de Halep Zoița și de Halep Mihai.
 
Potrivit Confidas.ro, Halep Mihai apare în Retro Impex SRL, Dinca Universal SRL, DDD Fast Complet SRL, Gemipet SRL, Ecomot Clar SRL, Euro Asia Line Co SRL și în SC DCA SRL.
 
D.C.A. SRL – fondată în 1993 – are sediul social în municipiul Constanţa, și este controlată de Halep Mihai, cu 50 % din capital, și de Stoichita Cornel, tot cu 50 % din capitalul social.
 
Retro Impex SRL – fondată în 1999 – are sediul social în municipiul Constanţa, iar ca asociați apar: Camboianu Mihai, cu 33.33 % din capital, Halep Mihai, cu 33.33 % din capital, și Zaburda Tănase, tot cu 33.33 % din capital. Camboianu Mihai apare în: Retro Impex SRL, Castio SRL, Bastio International SRL, Gemipet SRL și în Bastio SRL.
 
Dinca Universal SRL, fondată în 1993, are sediul social în localitatea Hârşova, și este condusă de Goșu Dincă, Halep Mihai și de Halep Ștefan, fiecare deținând câte 33.33 % din capitalul social.
 
Goșu Dincă apare în Dinca Universal SRL, Endin Impex 2002 SRL, Nexus Expert SRL, Dahri Prod SRL și în Deratcom SRL
 
GEMIPET SRL – fondată în 2003 – are sediul social în municipiul Constanţa, strada Maramureș, îi are ca asociați pe Camboianu Mihai, Halep Mihai și Talpeș Gheorghe, fiecare deținând câte 33.33 % din capitalul social.   
 
Talpeş Gheorghe apare în Gemipet SRL, Comunic SRL, International Consulting Service SRL, Eurodif Cazino SRL, Business Sport SRL, R R Construction And Engineering SRL și în DPS Management GRUP SA.
 
Mai departe, SC Ecomot Clar SRL – fondată în 2007 – are sediul social în municipiul Constanţa, strada Maramureş, și are ca obiect de activitate „fabricarea altor produse chimice n.c.a“. Asociații sunt Halep Mihai și Muslum Ozsutemen, fiecare deținând câte 50 % din capital.
 
Euro Asia Line CO SRL – fondată în 2002 – are sediul în municipiul Constanţa, Incinta 1A, Zona Liberă, Constanța Sud, asociații fiind Amet Camer, cu 25 %din capital, Asadbayli Bahruz, cu 25 % din capital, Dursun Altinişik, tot cu 25 % din capital, Halep Mihai, cu 16.7 % din capital și Chirilă Constantin, cu 8.3 % din capital.
 
Amintim că la începutul lunii noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au anunțat trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de: participație improprie, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (2 fapte), participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene. În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate. Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive. Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surse - inculpat Halep Mihai
DNA anunță finalizarea unui mega-dosar cu 44 de primării din Constanța și Tulcea. Prejudiciul

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii