Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:11 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse - inculpat Halep Mihai DNA anunță finalizarea unui mega-dosar cu 44 de primării din Constanța și Tulcea. Prejudiciul

ro

06 Nov, 2021 00:00 9428 Marime text

 
 
  • Procurorii de la Secția de combatere a corupției din DNA arată că societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie, la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată (2 fapte). Mai mult, cel în cauză este suspectat și de participație improprie la infracțiunea de schimbare a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2012-2013, în scopul de a obține în mod injust sume de bani, reprezentând fonduri nerambursabile puse la dispoziție de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, inculpatul, în calitatea de mai sus, ar fi încheiat contracte cu 44 de primării din județele Tulcea și Constanța, ce au avut ca obiect dezinfecția, dezinsecția, deratizarea, fertilizarea pășunilor și a primit banii din fonduri europene.
 
În acest context, inculpatul ar fi semnat procese-verbale de recepție a lucrărilor în care se atesta, în mod nereal, prestarea serviciilor contractate.
 
Urmare contractelor încheiate, folosirii proceselor-verbale de recepție false și schimbării destinației de fonduri europene, societatea comercială administrată de inculpat ar fi primit suma totală de 2.723.174 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, pentru prestări de servicii fictive.
 
Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

 


Potrivit unor surse judiciare, cel în cauză ar fi Halep Mihai.

Dosarul acestuia -  7486/118/2021 se află pe rolul Tribunalului Constanța. 
 
Primul termen în faza camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 23 noiembrie 2021.
 
Părțile în acest dosar sunt: Halep Mihai - Inculpat și A.P.I.A Structura Centrala Bucuresti - Parte civilă
 
Cu privire la acest dosar, surse din cadrul DNA arată că în prezenta cauză ar fi fost calculate un presupus prejudiciu de peste 2.7 milioane lei, (fapte din 2012-2013). 
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 05 noiembrie 2021, numele lui Halep Mihai figurează în două PFA-uri, din comuna Stejaru, județul Tulcea, ambele fiind radiate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE. Halep Mihai, trimis în judecată de DNA. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanța
 
  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii