Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legături cu dosare grele de la Constanţa! Schimbări importante la Înalta Curte. Judecătorul Dan Andrei Enescu, în locul Silviei Cerbu

ro

09 Oct, 2019 12:00 7245 Marime text
În urma tragerii la sorți care a avut loc, în şedinţă publică, azi, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătorul Dan Andrei Enescu, din cadrul Secției Penale, a fost desemnat membru titular pentru Completul de 5 judecători – Penal 3 – 2018.
 
Tragerea la sorți a avut loc în temeiul art.32 alin.(4) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare și art.291 alin.(2) din Regulamentul pentru organizarea și funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, ca urmare a eliberării din funcție, prin pensionare, a judecătoarei Silvia Cerbu.   
 
Silvia Cerbu a făcut parte din completul de judecată care a soluţionat definitiv dosarul în care mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Constanţa au fost condamnaţi în primă instanţă, alături de câţiva oameni de afaceri din Constanţa, la peste 70 de ani de închisoare. În prezenta cauză, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare.
 
De asemenea, Silvia Cerbu a avut în atenţie şi dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie. Mai departe, Silvia Cerbu a făcut parte din completul de judecată care a respins propunerile de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Judecătorul Dan Andrei Enescu face parte din completul care judecă apelul dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Ştefan Mazăre (condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa) este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni). Tot în prezenta cauză, fostul senator Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii