Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă ani de închisoare pentru un fost ofiţer din Poliţia Judeţului Constanţa

ro

22 Feb, 2020 00:00 4694 Marime text

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, rămâne cu nouă ani de închisoare.
 
Ieri, judecătorii Rodica Aida Popa, Marius Dan Foitoş şi Dan Andrei Enescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, au respins acţiunea formulată de Dan Emil Manolachi împotriva deciziei judecătoarei Iulia Cezara Suciu, din Curtea de Apel Constanţa, prin intermediul căreia a fost condamnat, prin descontopirea unor pedepse aplicate în două dosare, la nouă ani de închisoare. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României este definitivă.
 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată în două dosare de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 
 

I

 
Pe data de 28 mai 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla şi Dan Emil Manolachi, ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar-şef, acesta fiind bănuit de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
 
În acest dosar, Dan Emil Manolachi a luat cinci ani de detenţie. Asta în timp ce Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Mai departe, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.
 

II

 
Pe data de 6 iunie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, printre care se afla Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (trimis în judecată în altă cauză penală, în stare de arest preventiv), acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.
 
În acest dosar, printre inculpaţi s-a numărat şi Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului. În prezenta cauză, Valentin Răducu Preda a fost condamnat definitiv la patru ani cu executare, prin contopirea a două pedepse de doi ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi de trei ani şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Citeşte şi:
 
Dan Emil Manolachi, fost ofiţer în DNA şi în IPJ Constanţa, eliberat condiţionat. Decizia nu este definitivă
 
Valentin Preda, fostul consilier al lui Mazăre, şi Dan Emil Manolachi, fost angajat DNA, condamnaţi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii