Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătoria Constanţa, sub „lupa“ Consiliului Superior al Magistraturii

ro

25 Nov, 2019 00:00 3017 Marime text
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii îşi îndreaptă atenţia asupra Judecătoriei Constanţa şi a activităţii acestei instanţe – totul, prin „ochii“ Inspecţiei Judiciare.
Concret, pe ordinea de zi a primei şedinţe a Secţiei pentru judecători se află şi discutarea raportului Inspecţiei Judiciare nr. 19-1477/2019. Documentul priveşte raportul întocmit de inspectorii judiciari ca urmare a verificărilor efectuate la Judecătoria Constanţa, verificări ce au vizat „modul de exercitare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale ale preşedintelui instanţei, vicepreşedintelui, preşedinţilor de secţii, precum şi modul de exercitare a atribuţiilor de către colegiul de conducere“.
 
La momentul actual, conducerea Judecătoriei Constanţa este asigurată de preşedintele instanţei, judecătorul Cătălin Jigău, şi de vicepreşedintele acesteia, magistratul Constanţa Ilie. Din colegiul de conducere mai fac parte, alături de cei doi, judecătorii Mara Isabela Iacob, Rebeca Diaconu şi Ciprian Gabriel Butaru, ultimul fiind şi preşedintele Secţiei civile a instanţei. Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedintele Secţiei civile ai Judecătoriei Constanţa sunt în funcţii începând din anul 2018, fiind numiţi pentru o perioadă de trei ani. În ce priveşte Secţia penală a Judecătoriei Constanţa, funcţia de preşedinte al acesteia nu este ocupată.
 
Mai trebuie menţionat că Raportul Inspecţiei Judiciare legat de activitatea conducerii Judecătoriei Constanţa s-a mai aflat pe ordinea de zi a unei şedinţe anterioare a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. Totuşi, la momentul respectiv, discuţiile asupra raportului au fost amânate.
 
Citeşte şi:
 
CSM dezbate posibila revocare a preşedintelui Curţii de Apel, dar şi cererea de apărare a reputaţiei judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii