Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:19 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM dezbate posibila revocare a preşedintelui Curţii de Apel, dar şi cererea de apărare a reputaţiei judecătorilor

ro

07 Nov, 2019 00:00 1059 Marime text
Şedinţă încărcată la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, mai ales cu privire la instanţele şi judecătorii constănţeni. Astăzi, reprezentanţii CSM vor pune în discuţie atât propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, cât şi Raportul Inspecţiei Judiciare legat de cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor din cadrul aceleiaşi instanţe. Mai mult, pe ordinea de zi se află şi Raportul de control pentru verificarea modului de exercitare a atribuţiilor manageriale la nivelul Curţii de Apel Constanţa, dar şi Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară cu privire la exercitarea atribuţiilor manageriale la nivelul Judecătoriei Constanţa.
 
Soarta conducerii Curţii de Apel Constanţa se decide azi la Consiliul Superior al Magistraturii, unde se va pune în discuţie posibilitatea revocării din funcţia de preşedinte al instanţei a judecătorului Marius Cristian Epure. Solicitarea privind revocarea din funcţie a fost formulată încă din luna aprilie de către Adunarea generală a judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa, ce a adoptat hotărârea de a sesiza CSM cu privire la aceste aspecte cu 21 de voturi pentru, 8 abţineri şi 1 vot împotrivă, din totalul de 30 de judecători prezenţi.
 
Tot astăzi, Secţia pentru judecători are în vedere, la acelaşi punct de pe ordinea de zi, „raportul de control pentru verificarea modului de exercitare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale ale preşedintelui instanţei, vicepreşedintelui, preşedinţilor de secţii, precum şi a modului de exercitare a atribuţiilor de către Colegiul de conducere la Curtea de Apel Constanţa“.
 

Judecătoria Constanţa, pe ordinea de zi

 
În plus, se va discuta şi despre Raportul Inspecţiei Judiciare privind cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Totodată, se va pune în discuţie „Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 19-1477/2019 privind verificarea modului de exercitare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale ale preşedintelui instanţei, vicepreşedintelui, preşedinţilor de secţii, precum şi a modului de exercitare a atribuţiilor de către colegiul de conducere cu referire la Judecătoria Constanţa“.
 
Nu în ultimul rând, Secţia pentru judecători a CSM vor analiza propunerile de delegare a unor judecători constănţeni în funcţii de conducere.
 
Prima propunere ce vizează Constanţa este de delegare în funcţia de preşedinte al Secţiei I civile a Tribunalului Constanţa a judecătoarei Chiraţica Enache. Totodată, pentru funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalul a fost propus judecătorul Lucian Lică, iar Secţia va discuta şi despre prelungirea în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civile a Tribunalului a magistratului Sanda Ioana Pascu. Şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM este programată să înceapă la ora 10.00.
 
Citeşte şi:
 
Se discută despre posibila revocare Preşedintele Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Marius Cristian Epure, în atenţia CSM
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii